WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

2016 YILI FAALİYET RAPORU

Bu haber 03 Ocak 2017 - 14:28 'de eklendi ve 4.566 kez görüntülendi.

2016 YILI FAALİYET RAPORU
aile
Karabük il Müdürlüğü olarak 2016 yılı içerisinde Bakanlığımızın belirlemiş olduğu stratejik eylem planı doğrultusunda “ Çocuk, Kadın, Engelli, Yaşlı, Şehit ve Gazi yakınlarına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu Hizmetlerimiz 2017 yılı içerisinde de en iyi seviyeye ulaşabilmesi için çalışmalarımız devam edecektir.
İl Müdürlüğü olarak 2016 yılı içerisinde;

  • Ekonomik ve Sosyal Yoksunluk Çekenlere
  • Engelli ve Engelli Yakınlarına
  • Korumaya Muhtaç Çocuklara
  • Barınma ve Psiko- Desteğe İhtiyacı Olan Yaşlılara
  • Aile İçi Şiddet Görenlere
  • İntihara Teşebbüs Edenlere
  • Psikolojik Desteğe İhtiyacı Olanlara
  • Barınma İhtiyacı olan kadınlara yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

2016 yılı içerisinde yapmış olduğumuz hizmetler çerçevesinde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak ve aile içi süreçleri işlevselleştirerek aile yaşam kalitesini arttırmak amacıyla geliştirilen İl Müdürlüğümüzün sunmuş olduğu hizmet modelleri kapsamında aile içi iletişim, aile içi çatışmalara sebep olan faktörler ve çözüm yolları ve boşanma olgusu gibi konularda 378 kişiye eğitim verilmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi olarak da 154 kişiye eğitim verilmiştir. Genel olarak aile eğitimi kapsamında 532 kişiye çeşitli eğitimler verilmiştir. Ayrıca İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda görev yapan Bakım Elemanlarına yönelik, hizmet kalitelerini arttırmak ve görev icrası sırasında karşılaşabilecekleri ön görülen problemlere karşı tedbir almalarına yardımcı olmak amacıyla ( Çocuk İhmal ve İstismarı, Çocuk ve Medya Badde Bağımlılığı, Çocuk Psikopatolojisi, Yaşlı Bakımı ve Psikolojisi, İlk Yardım, Temizlik, Sağlık ve Hijyen, Çocuk ve Ergenlik Dönemi Özellikleri vb.) çeşitli eğitimler düzenlenmiş olup 1960 kişiye eğitim verilmiştir.
Evlenme hazırlığı yapan bireylere de önleyicilik, bilgilendiricilik ve eğiticilik yönü ön planda olan Evlilik Öncesi Eğitim kapsamında kazanmaları gereken temel yetkinlikleri içeren eğitimler 4625 kişiye verilmiştir.
Çeşitli nedenlerle boşanma noktasına gelmiş 18 ailemize danışmanlık hizmeti verilmiştir.
Karabük genelinde risk haritasını oluşturmak ve önleyici tedbirleri belirlemek amacıyla saha ekibimiz tarafından 1 mahalle 267 haneye ulaşılmıştır.
Çocuğa yönelik hizmetler kapsamında,5395 sayılı çocuk koruma kanunu gereğince 2016 yılı içerisinde 13 çocuğumuz koruma altına alınmış 6 çocuğumuza ise danışmanlık tedbiri uygulanmıştır. Maddi güçlükler içerisinde olan ailelere,  çocuklarının sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 334 aileye ekonomik destek sağlanmıştır. Koruyucu Aile kapsamında 23 çocuğumuz 15 koruyucu aileye teslim edilmiştir. 2016 yıl içerisinde 5 çocuğumuz ise evlat edindirilmiştir.
Kadına yönelik hizmetler kapsamında 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında önleyici tedbir amacıyla 340 kadına hizmet verilmiştir. Çeşitli nedenlerle koruma tedbiri uygulanan 52 kadına Kadının Statüsü Genel Müdürlüğümüzün belirlediği kuruluşlara güvenli nakilleri sağlanmıştır. Barınma talebinde bulunan 47 kişiye hizmet verilmiştir.
Engelli ve Yaşlılara yönelik hizmetler olarak 2016 yılı içerisinde 1186 engelliye bakım ücreti ödenmektedir. 14 Engelli vatandaşımız ise bakım merkezine yerleştirilmiştir.
Yücel Huzurevi Müdürlüğü 2016 yılı itibariyle;
124 yaşlımıza hizmet verilmektedir. Huzurevi için yapılan müracaatlardan kurum bakımına yerleşememiş olup yerleşmek için sıra bekleyen toplam yaşlı sayısı 12, Huzurevi için son bir yılda yapılan müracaat sayısı 45 kişidir. Ayrıca kuruluşumuzun yaşlılar için çeşitli etkinlikler düzenlemişlerdir. (Hobi Bahçeleri, Bocce Oyun Alanları vb…) alanları oluşturularak yaşlılarımızın rehabiliteleri sağlanmaya çalışılmaktadır.
Güleç Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğü 2016 yılı itibariyle;
6-12 yaş aralığı çocuklarımıza hizmet veren 48 çocuk kapasiteli olup; 45 kayıtlı çocuğumuz bulunmaktadır. Bunlardan 39 çocuk fiilen kuruluşta korunma ve bakım altında olup 2 ‘si. 0-5 yaş, 5‘ i okul öncesi , 22 ’si İlk-orta öğretim,  11 ’i lise 4 ‘ü yatılı spor lisesinde kalan  çocuğumuz bulunmaktadır. 8 çocuğumuz 5395 sayılı Kanun gereği savcılık talimatı ile misafir olarak kalmaktadır.
Hasan Doğan Sevgi Evleri Müdürlüğü 2016 Yılı itibariyle;
Kuruluşumuz 13-18 yaş aralığı çocuklarımıza hizmet veren 60 çocuk kapasiteli olup; 64  kayıtlı çocuğumuz bulunmaktadır. Bunlardan 39 çocuğumuz fiilen kuruluşta korunma ve bakım altında olup, ilköğretimde ve lisede eğitim görmektedir. 14 gencimiz ise üniversitede,  4 gencimiz Ovacık Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde  eğitim görmektedir.
Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü 2016 yılı itibariyle;
Kuruluşumuza ait 4 çocuk evi bulunmaktadır. Kuruluşumuz 21 çocuk kapasiteli olup, 20 kayıtlı çocuğumuza hizmet verilmektedir.
Kadın Konukevi Müdürlüğü 2016 yılı itibariyle;
Kuruluşumuz 20 Kapasiteli olup, şu an itibariyle 5 kadın 4 Çocuk, toplam 9  kişiye hizmet vermektedir.
Kadın Konukevi etkinlikleri, konuklarının can güvenliği riski olması dikkate alınarak çoğunlukla kurum içi etkinlikler dâhilinde yürütülmektedir. Bu bağlamda;

  • Sinema Gösterimi Etkinliği
  • Elişi Etkinliği
  • Kitap Okuma Etkinliği
  • Günlük Sportif Faaliyetler, dâhilinde konuklarımızın boş vakitlerini değerlendirmesi sağlanmaktadır.
    Erişebilirlilik İzleme ve Denetleme

Erişilebilirlik Çalışmaları kapsamında; İlimizde kurulan komisyon tarafından 14 Kamu binası denetlemesi yapılmış olup denetim sonucunda belirlenmiş eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
Ücretsiz Seyahat

Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın Şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz olarak faydalanabilmeleri için Bakanlığımızın başlatmış olduğu çalışma ilimizde de uygulamaya devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde engelli bireylerimize 2016 yılı içerisinde 578 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiştir. Toplamda ise 4074 engelli kimlik kartı verilmiştir.
Şehit Yakını ve Gaziler
Şehit Yakını ve Gazilerimize hizmetler kapsamında il müdürlüğü olarak 10 şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız  2016 yılında istihdam edilmiştir. Toplamada ise 57 kişi istihdam edilmiştir. 478 Şehit yakını ve gazilerimize ücretsiz seyahat kartı verilmiştir. 246 şehit ve gazi yakınlarına 2015 yılında başlamış olan psikososyal destek hizmeti sunumu 2016 yılında tamamlanmıştır.
Evde Bakım Hizmetleri

2016 Yılı içerisinde Engelli Evde Bakım Müracaat Sayısı400
Engelli Evde Bakım Hizmetinden Yararlanan Engelli Sayısı1186 Kişi
Engelli Evde Bakım Hizmetinden Yararlanan Bakıcı Sayısı1144 Kişi
2016 Yılı Engelli Evde Bakım Hizmet İçin Ödenen Ücret12.624.757,29 TL

Sosyal Ekonomik Destek Hizmetleri

2016 Yılı İçerisinde Sosyal Ekonomik Destek Müracaat Sayısı519
Yararlandırılan Çocuk Sayısı334
Yararlandırılan Aile Sayısı294
2016 Yılı Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti için Ödenen Ücret1.992.141,50 TL

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.