WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

“Anadolu’da gazetecilik ve televizyonculuk yapmak giderek zorlaşıyor”

Bu haber 13 Aralık 2018 - 18:29 'de eklendi ve 5.375 kez görüntülendi.

Gazeteci yazar Doğan Satmış bugünkü köşe yazısında yerel gazeteler ve televizyonların yaşadığı sorunlara değindi.

BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ile yaptığı söyleşiden yola çıkarak yerel televizyonların sorunlarına değinen Doğan Satmış “Anadolu’da gazetecilik ve televizyonculuk yapmak giderek zorlaşıyor” dedi

1981 yılında gazeteciliğe başlayan Doğan Satmış sırasıyla Hürriyet’te Yazı İşleri müdürlüğü, okur temsilciliği, Sabah Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı, Habertürk Gazetesi’nin kurucu Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı ve Cumhuriyet Gazetesinde de yayın danışmanlığı yaptı. Bu gazetelerde köşe yazıları da yazdı.

Dünya Ombudsmanlar Birliği Derneği üyeliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliği, Uluslararası Basın Enstitütüsü Türkiye Komitesi üyeliği yapan Doğan Satmış şu anda Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesidir.  Köşe yazıları ise ngazete.com ile brandday.net sitelerinde yayımlanıyor.

Doğan Satmış’ın gazeteciliğinin yanısıra, Gelecekte Bir Yerlerde, GAYE, Bir İşsizin Günlüğü, SURVİVOR ve MİNA isimli yayınlanmış 5 kitabı bulunuyor.

Çok çeşitli konularda köşe yazıları yazan Doğan Satmış, yazılarında sık sık basın kuruluşlarının ve basın çalışanlarının sorunlarına değiniyor. Bugünkü köşe yazısında da yerel basın ve yerel televizyonların sorunlarına değinen yazar BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın anlatımları ile uydu yayını yapan yerel televizyonların yaşadığı maddi zorlukları yazdı;

Doğan Satmış yazısında televizyonlarla ilgili şunları yazdı; “ Ancak yaşanan son devalüasyon onların da belini büktü. Böyle bir televizyonun yayın kirası için Türksat uydusu’na ödediği para, yayın kalitesine göre 14 bin ile 21 bin dolar arasında değişiyor. Karabük’te neredeyse çeyrek asırdır yayın yapan BRTV bunlardan biri. Yıllar önce birlikte gazetecilik okuduğumuz Mehmet Çetinkaya’nın kurduğu BRTV (Bizim Radyo Televizyon) hem bölgesine, hem de Almanya’daki Türklere yönelik yayınlar yapıyor. Bu yayınları Türksat uydusu üzerinden gerçekleştiriyor. Hedef kitlesi de hem Karabük ve çevresindeki 8 il, hem de bu illerden gidenlerden oluşan Avrupa’daki 400 bin kişilik bir gurbetçi kitlesi. BRTV’nin Türksat uydusuna ödediği kira da ayda 14 bin Dolar, yani 70 bin Lira. Buna bir de çalışanların maaşını ve öteki giderleri eklerseniz, bir yerel televizyonun aylık giderinin kolayla 100 bin TL’yi aştığını görmeniz mümkün. Peki bu para nasıl ödenecek? Bugüne kadar döviz düşük kurda iken, para ödenebiliyordu. Ancak şu anda ödeme güçlüğü var”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.