WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Bu haber 13 Ağustos 2019 - 20:27 'de eklendi ve 12.369 kez görüntülendi.

 

Türker İnanoğlu’ndan özür diliyorum…!

 

Yaklaşık 8 yıl önceydi. Yakın arkadaşım, dostum Osman Güldemir ile BRTV’de odamda sohbet ederken, sevgili Güldemir “Karabük Üniversitesi çeşitli kişilere fahri doktora ünvanı veriyor. Asıl fahri doktora ünvanı verilecek kişi Türker İnanoğlu” der demez, telefonu kaldırdım, o dönemin rektörü sevgili hocam Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a bu güzel öneriyi ilettim . “ Çok güzel bir öneri, teşekkür ederim. Ben Türker beyi tanımıyorum, siz bizim adımıza lütfen irtibata geçin, kabul buyururlarsa, memnuniyetle…” dedi.

Sevgili Türker İnanoğlu ile irtibata geçtim. Kendileri Amerika’da idi. E posta yolu ile yazıştık.  Teşekkür ettiler, kendilerinin bu tür payelerden, ünvanlardan çok sıkıldıklarını belirttiler. Daha sonra, devreye okul arkadaşlarını, çocukluk arkadaşlarını soktuk. Ve, nihayet Türker İnanoğlu “olur” dedi.

Karabük Üniversitesi Senotosu bildiğim kadarı ile Türker İnanoğlu’na Fahri Doktora Ünvanı kararını, Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın görev süresinin sonlarında aldı. Daha sonra şimdiki rektörümüz ve ekibi göreve geldiler. Aradan bir süre geçti, rektörümüz Prof. Dr. Refik  Polat BRTV’de ziyaretimize geldiği bir gün, Türker İnanoğlu’ya takdim edilecek fahri doktora konusunu sordum. Rektör yardımcılarından birinin,  ya da üniversite senatosundan bazı hocaların  bu ünvana karşı çıktıklarını belirtti. Türker İnanoğlu’ya verilmesi daha önce kararlaştırılan, fahri doktora  olayı böylece gündemden kalkmış oldu. Aradan bir süre geçince, yeniden gündeme geldi. Bu arada, Sayın Cumhurbaşkanımız da Türker İnanoğlu’na önemli  bir ödül takdim edince,  sanırız  üniversite senatosunda “Civciv, kuş” saçmalığı yapan hocalar,  ısrarından vaz geçtiler ki,  Sayın İnanoğlu’na Fahri Doktora Ünvanı Karabük  Üniversitesi Senatosu tarafından karara bağlandı.

Yaklaşık 3 yıl  önce, Safranbolu’da Güzel Sanatlar Fakültesi  konferans salonunda  muhteşem bir törenle, Türker İnanoğlu doğup, büyüdüğü,  çocukluğunun geçtiği Safranbolu’da Karabük üniversitemiz tarafından onurlandırılmış  oldu.  Törende çok duygusal bir konuşma yaptı.  Bir çok ünlü sanatçı, gazeteci,  çocukluk arkadaşları ve Safranboluluların huzurunda “Safranbolu’ya çok donanımlı bir iletişim fakültesi yaptırma” sözü verdi. Bu söz alkışlarla karşılandı, duygusal anlar yaşandı.

ÖN PROTOKOL İMZALANDI…

Safranbolu’da Yüksekokullar, fakülteler bölgesi olarak düşünülen alanda, Kaymakamlık binasının da iletişim fakültesi yapılması için tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Dönemin Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve diğer ilgililer ve  Türker İnanoğlu arasında protokol imzalandı. Aradan  yaklaşık 1.5, 2 yıl geçti. Türker İnanoğlu’nun çocukluk arkadaşları Şefik Dizdar, Yılmaz Kavuşturucu ve Kızıltan Ulukavak sürecin çok uzadığını, İçişleri Bakanlığında bir yazının beklediğini, sorunun çözülmemesi halinde Safranbolu’nun bir büyük  eserden mahrum kalacağını belirttiler. Biz de konuyu  üzerimize vazife edinip,  İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’dan randevu talep edip, kendilerine konuyu arz ettik, Sayın  Bakan “Türker bey Safranbolulu mu, ne güzel doğduğu, büyüdüğü yere okul yaptırması” diyerek süreci hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer’i Kaymakamlığın karşısındaki Yüksekokulda yeni makamında ziyaret ettiğimde,  “Çok şükür bu konu sonunda çözüme kavuştu” diye düşünürken, bu kez Almanya ‘da tedavi altında bulunan Sayın  İnanoğlu’nun çocukluk arkadaşlarına “Bu ay sonuna kadar yeri teslim etmezlerse, ben iletişim fakültesini İstanbul’a yaptıracağım” dediğini öğrendim. Almanya’da bulunan Sayın İnanoğlu ile ben de görüştüm, aynı sözleri tekrarladı  ve ilave olarak “Mehmet kardeşim siz konuyu başından bu yana yakından biliyorsunuz,  ben  83 yaşımdayım, Almanya’da, Amerika’da tedaviler görüyorum. Yaptığım eseri görmek istiyorum. 3 yıldan  bu yana  bir yeri teslim edemediler.” Dedi.

TÜRKER İNANOĞLU’NDAN İÇTENLİKLE ÖZÜR DİLİYORUM…

Türker İnanoğlu, baba tarafından Eflanili, daha sonra Safranbolu’ya taşınmış çok saygın bir ailenin çocuğudur. Çocukluğu Safranbolu’da geçmiş, daha sonra İstanbul’a yerleşmiş, bileğinin gücü, alnının teri ve üstün zekası ile Türk Sinema sektörünün “Bay Sinema” ünvanını hak etmiştir. İlk gençlik yıllarında aşığı, sevdalısı olduğu Safranbolu’ya dönemin ünlüleri ile gelmiş, hatta bazı filmlerin Safranbolu’da çekilmesini sağlamıştı.  O dönemin çok ünlü aktörlerinden, Sayın İnanoğlu’nun yakın dostu Ahmet Tarık Tekçe’nin Karabük yakınlarında trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından, Sayın İnanoğlu çeyrek asır hatta daha uzun süre Safranbolu’ya gelmemişti. Ben kendilerini Kardemir Karabükspor’un uzun yıllar önce  süper lige  çıktığı bir dönemde tanımış,  İstanbul’da Karabükspor’un kutlama gecesine yaparken, kendilerini ziyaret ettiğimde “Geceye gelemem ama Karabükspor’a katkım olsun” diyerek  yanılmıyorsam 50 ya da 100 dolayında geceye giriş bileti  satın almış. Parasını ödedikten sonra, bir tanesini masasına koyarak “Bunları geceye gelmek isteyen, bilet alamayan Karabüklülere  benim adıma verin” demişti. İçimde,  Sayın  Türker İnoğlu’na karşı o tarihden bu  yana büyük bir sempati hep olmuştur. İşte bu sempati  etken olacak ki, bir dostum Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu’na Fahri Doktora vermelidir deyince sazan gibi dalmamın nedeni belki de bu olmuştur.

Sevgili Türker ağabeyim, çok iyi niyetlerle girdiğim  bu konu için gerçekten çok üzgünüm. Sizin gibi, Dünya sinemasında ün yapmış, Türk sinemasının zaten tartışmasız gelmiş geçmiş en büyük üstadı olarak size Karabük  Üniversitesi Fahri Doktora verse ne olur, vermese ne olur.  Size  rahmetli  Özal, Demirel, Ecevit gibi nice Cumhurbaşkanları Başbakanlar zaten defalarca ödül verdiler. Son olarak da, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden çok önemli bir ödül aldınız.

Anadolu’nun bir  köşesinde yerel bir gazeteci  olarak boyumdan büyük bir işe kalkıştım. Haddimi aştım. Amacım, doğup büyüdüğünüz güzel Safranbolumuz da  onurlandırılmanızdı. Bir çok mücadeleden sonra, netice de öyle de oldu. Siz de,  bu jeste çok büyük bir jest ile  karşılık verdiniz. Türkiye’nin  en güzel  İletişim Fakültelerinden  birini Safranbolu’muza kazandırma sözü verdiniz. Ama, biz süreci  iyi takip edemedik.  İlimizde sık  sık  Vali değişiklikleri oldu.  Konuya vakıf  olmaları, zaman aldı. Sizin  fakültenizi şehir dışında,  tarlalarda, ormanların kenarında bir yerlere yaptırmanızı istediler. “Protokol imzalandı,  çocuk oyuncağı  mı?” bu olay dediğimizde biz kötü olduk. Konuyu İçişleri Bakanımıza arz ettik. Aradan yine aylar geçti. Sonuçta, sizi üzdüler, isyan  ettirdiler. Şimdi haklı olarak Almanya’dan bize  seslendiniz, “Ya ay sonuna yeri teslim edin , ya  da bu okulu layık olan bir yere yaptırırım” diyorsunuz. Biz ay sonuna kadar seferber olacağız, gücümüzün yettiğince mücadele edeceğiz.  Süreç içinde kimler ne yaptı, kimler ne yapmadı hepsini tek biliyoruz. Zamanı gelince,  biz kendi içimizde bunun muhasebesini yaparız,  sizden tek ricamız bugün Safranbolu Belediye Başkanımız sevgili  Elif Köse hanımefendinin  de  size telefonda arz  ettiği gibi, belki kısa ama çok kısa  bir süre  daha isteyebiliriz. Sonra da inşallah hep  birlikte,  SAFRANBOLU TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ’nin temelini  hep birlikte atarız. Size, tüm  Safranbolu  ve  Karabüklülerin selamlarını,  sağlığınız için  dualarınızı iletiyoruz. Saygılarımla.

 

 

 

Mehmet Çetinkaya
Mehmet Çetinkayamehmet@brtv.com.tr
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Gazeteciliğe Karabük'te Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi'nde başlamıştır. 29 Mart 1996 tarihinde BRTV ile televizyon ve radyo yayıncılığına sektörüne girdi. 18 yıla yakın karasal yayıncılığın ardından; BRTV yayınları günümüzde milli uydumuz Türksat'ın kapsama alanındaki 70 dolayında ülkeden izlenmektedir. BRTV bölgemizin Dünya ya açılan penceresi olarak bilinirken, Mehmet Çetinkaya'da çeyrek asırdan bu yana Dünyayı gezmekte ve gittiği ülkeler ile ilgili yayınladığı gezi notları ile tanınmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.