WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Sarı: “İhale haberlerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz”

Bu haber 20 Ocak 2020 - 21:19 'de eklendi ve 5.117 kez görüntülendi.

 AK Parti Safranbolu ilçe Başkanı Mehmet Sarı Safranbolu Belediyesi’nin uygulamalarına dair açıklamalarda bulundu. Sarı son çıkan ihale haberlerini de kamuoyunun takdirine bıraktıklarını söyledi. 

Mehmet Sarı’nın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

“Safranbolu Belediye Başkanının 2019 yılı Değerlendirme ve Basın toplantısının ardından belediyenin uygulamalarıyla ilgili tarafımızca  bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Sayın Belediye Başkanı 2019 yılı değerlendirme toplantısında basın mensuplarına;

Tarihi Safranbolu’daki 62 adet dükkanın cephesinin kendi dönemlerinde yenilendiğinden bahsetmektedir. Bu cephe yenilemelerinin projesi, Sayın Necdet Aksoy zamanında hazırlanmış, yine projeye Sayın Kaymakam Fatih Ürkmezer döneminde ödenek tedarik edilmiştir. Projenin ihale aşamasını tamamlayan ve bitişini kamuoyuna duyuran Sayın Başkan Elif Hanıma teşekkür ediyoruz.

Bilindiği üzere İller bankasından tüm belediyelere yasal çerçevede nüfus oranına göre hangi ödenek geliyorsa; Safranbolu Belediyesine de ona göre ödenek gelmektedir. Belediye Ak Partide iken ek bir ödenek gelmiyordu. Sayın Belediye Başkanının her açıklamasında ödeneklerin ve kaynakların yetersizliğinden dem vurarak büyük icraat yapamamasına mazeret bulmasını anlamak mümkün değildir.

Belediyenin sosyal sorumluluk projelerini elbette biz de destekliyoruz. Sokak hayvanları için mama ve su kaplarının konulmasından , kaymakamlık projesi olan hoş geldin bebek projesinin Sayın Belediye Başkanınca da devam ettirmesinden, yine hastane ziyaretlerinin devam ettirilmesinden memnuniyet duyuyoruz. Biz Ak Parti olarak her yapılanı eleştirmek veya kulp bulmak niyetinde asla olmadık, iyi ve güzel olanı tebrik ve takdir etmesini de biliriz.

Ancak Safranbolu Belediyesi tüm dünyada tanınan, dünya miras şehirlerinden olup sadece ufak tefek sosyal sorumluluk projeleriyle yönetilebilecek bir şehir değildir, kent için daha dişe dokunur ve ciddi icraatların uygulamaya konulmasını, yine seçim öncesi vaad ettiği projelerin hayata geçirilmesini tüm Safranbolu halkı Sayın Elif Köse’den beklemektedir. Bu çerçevede;

Sayın Belediye Başkanı Belediye meclis toplantısında, personel çıkarılmasıyla alakalı bir soruya verdiği cevapta “ kadrolar şişmiş , şantiye su ve kanalizasyon işinde çalışacak işçi yok ” diyerek uygulamayı savunmuştur. Fakat Sayın Belediye Başkanının göreve başladığından bu yana aldığı yaklaşık 8 personelin tamamı masa başı işlerde çalışmaktadır, Belediye Başkanının son birkaç ayda işten çıkardığı işçi ve sözleşmeli personeller ise liyakatsizliği nedeniyle değil tamamen siyasi saikle işten atılmıştır.

Yine Sayın Belediye Başkanı Safranbolu Barış Mahallesindeki imar tıkanıklığını gidereceğine dair seçimlerde söz vermiştir. Ancak aradan geçen 10 ayda, Belediye bünyesinde 1 şehir plancısı varken yeni bir şehir plancısı daha istihdam edilmesine rağmen, Barış mahallesinin imar plan değişiklikleri hangi aşamamadır, bu konuda hangi adımlar atılmaktadır? Mimar Belediye Başkanımız bu sorunu ne kadar sürede çözüme kavuşturacaktır ?

2020 yılında Safranbolu Belediyesinin asfalt hedefi kaç kilometredir?  Belediye Ak Parti de iken yapılan şehir içi sıcak asfaltların tamiri bile standartlara uygun yapılamamaktadır. 2019 yılı yaz aylarında çalıştırılmayan asfalt plenti, neden kış aylarında daha fazla ısıtma gideri ve doğalgaz sarfiyatı yapılarak çalıştırılmaktadır?

Sayın Belediye Başkanı seçimlerden önce, Belediye tarafından kişiye özel hizmetler yapıldığını iddia etmesine rağmen, göreve geldikten sonra Cumhuriyet Halk Partili bir vatandaşın özel mülkünün  duvarını Belediye imkanları ile neden ve hangi gerekçeyle yaptırmıştır? 

Bilindiği üzere belediyede çalışan işçilerin bazılarının ücretleri pozisyonlarına göre ; asgari ücret + %10 ila %50 arasında değişen farklarla ödenmektedir. Sayın Belediye Başkanı 31 Mart öncesi Belediye işçileriyle Şantiyede yapmış olduğu toplantıda;  1.600 TL baz alınarak hesaplanan işçi maaşlarının, kendisi göreve geldiği günden itibaren geçmiş farkların da ödenmesi şartı ile (01.01.2019 tarihinden başlayarak) 2.200 TL’den hesap edileceğini  taahhüt etmiştir. Ancak buna rağmen  işçilerin taban maaşlarının  2020 Ocak ayı  itibariyle bile 1.600 TL asgari ücret üzerinden hesaplandığı doğru mudur? Belediye işçileri Sayın Belediye Başkanının bu vaadini yerine getirmesini beklemektedir.

              Sayın Belediye Başkanının, Seçim Vaadi Broşürlerinde görüleceği üzere, Emeklilikte Yaşa Takılanlara, emeklilerin sahip olduğu indirimli ulaşım hakkını vereceğini vaad etmesine rağmen, bırakın bu vatandaşlara  bu hakkı vermeyi , yasal hak olarak 65 yaş üstü ve emekliler gibi Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Yararlanması gerekenlere bile Safranbolu-Karabük arasında indirimli ulaşım imkanını tam olarak sağlamamaktadır.

            Sayın Belediye Başkanının Safranbolu Gençliğine yönelik vaatleri kapsamında Safranbolu’daki Amatör Spor Kulüplerine maddi destek sözü ne olmuştur. Safranbolu’daki amatör spor kulüpleri neden ligden çekilmişlerdir?

              Büyük bir Belediye ihalesi öncesi bir Belediye Başkan yardımcısı ile ihaleyi alan firma yetkilileri bir konakta buluşmuşlar mıdır? Kendi partilisi olan bir şahsın, bu toplantıyla ilgili facebook paylaşımlarını neden sildirmişlerdir? Sayın Belediye Başkanının ihalelerdeki şeffaflıktan anladığı bu mudur? 

            Yine bazı ulusal basın yayın organlarında Safranbolu Belediyesinin İş sağlığı ve İş güvenliği ihalesiyle ilgili haberler çıkmıştır. Haberin içeriğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Safranbolu gibi bir şehrin adının bu tip haberlerle anılması tüm Safranbolulular gibi bizi de üzmektedir.” 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Mükerrem Bulut21 Ocak 2020 / 02:24Cevapla

Önceden Safranbolu ile ilgili sadece Tarihi dokusu,lokumu,eşsiz,doğa güzelliğiyle ilgili haberleri okurdum zevkle…oysa şimdi bu tip haberlerle anılır oldu. Safranbolu halkı en büyük ihaneti, bu tür olaylara sessiz kalarak,görmezden gelerek etmiştir.uzaktan hiç hoş olmayan bir tablo görüyor ve gerçekten çok üzülüyorum.