WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

BÜLENT KANTARCI’NIN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Bu haber 09 Ocak 2019 - 15:19 'de eklendi ve 2.229 kez görüntülendi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 10 Aralık Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin aynı zamanda basın özgürlüğüne en çok değer veren ülkeler olduğu göz önüne alınırsa, ‘hür basın’ ile ülkenin ekonomik gelişimi arasında sıkı bir bağ bulunduğu da tartışmasız bir gerçektir” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında, “10 Ocak,  Türkiye’de, 1961 tarihinde yürürlüğe girerek gazetecilerin hak ve özgürlüklerini genişleten 212 Sayılı Kanun’un kabulü nedeniyle, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanıyor. Her yıl 10 Ocak’ta basın çalışanlarının sorunları konuşulup, çözüm yolları tartışılıyor, bu konuda temenniler dile getiriliyor. Hiç kuşku yok ki, demokrasilerin dördüncü kuvveti olarak tanımlanan basın idarenin denetlenmesinden, kamuoyunun her konuda bilgilendirilerek fikir sahibi olmasına kadar pek çok alanda büyük görev üstlenen, çağdaş demokrasilerin vaz geçilmez unsurlarıdır. Basın özgürlüğü bir ülkedeki demokrasinin, çağdaşlığın, farklı fikirlere olan hoşgörünün en temel göstergelerinden biridir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin aynı zamanda basın özgürlüğüne en çok değer veren ülkeler olduğu göz önüne alınırsa, ‘hür basın’ ile ülkenin ekonomik gelişimi arasında sıkı bir bağ bulunduğu da tartışmasız bir gerçektir” dedi.

 

TÜRKİYE, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ALANINDA 180 ÜLKE ARASINDA 157. SIRADA

Basının Türkiye’deki görünümünü anlatarak açıklamasına devam eden Kantarcı, “Gazeteciliğin görevleri arasında ilk sırada olan toplumun bilgi alma hakkı gelmektedir. Ancak özellikle son yıllarda, ülkemizde, haber yaparak kamuoyunu bilgilendirmek, ağır cezaları göze almakla eşdeğer hale gelmiştir.  Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün hazırladığı 2018 Basın Özgürlüğü Bilançosu’na göre, Türkiye tutuklu gazeteci sayısında dünyada üçüncü sırada bulunuyor. Örgütün hazırladığı yıllık raporda Çin, Mısır, Türkiye, İran ve Suudi Arabistan en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu ülkeler olarak sayılıyor.  Yine bu rapora göre, Türkiye, basın özgürlüğü alanında 180 ülke arasında 157. sırada bulunuyor. Ülkedeki meslek kuruluşları, 2018 yılında en az 114 basın çalışanının gözaltına alındığını, bir yıllık süreçte en az 48 gazetecinin tutuklandığını, en az 120 basın çalışanına çeşitli hapis cezaları verildiğini bildiriyor. Hiç de sürdürülebilir olmayan ve Türkiye’yi bir üçüncü dünya ülkesi konumuna sokan bu tablo değiştirilmelidir” dedi.

 

MUHALİF BASIN REKLAM KISKACI ALTINDA TUTULUYOR

Kantarcı açıklamasını, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi basın tümüyle kartelleşiyor, belli güç odakları gerçeği kendi çıkarları doğrultusunda sunmak için kendi medyalarını oluşturuyor. Muhalif basının reklam kıskacı altında tutulduğuna dair her gün gazetelerde haberler yer alıyor. Bu ortamda gerçek gazeteciler işsiz kalıyor, hukuksal sorunların yanı sıra, bir de, ekonomik baskıya maruz kalıyor. Dünyada internetin yaygınlaşmasıyla inanılmaz derecede yükselen ‘bağımsız gazetecilik’, Türkiye’de, sürekli konum kaybediyor. Ülkemizin geleceğini evrensel değerlerle şekillendirmek ve tüm kurum ve kurallarıyla işleyen eksiksiz bir demokrasiyi kurmak istiyorsak, basın özgürlüğü önündeki her türlü engel kaldırılmak, gazetecilerin en özgür şekilde haber yapmalarını sağlamak zorundayız. Dünyadaki kötü görünümü değiştirmek için cezaevinde bulunan gazetecilerin hızlı ve adil şekilde yargılamaları yapılmalı, mahkeme sonuçları konusunda hiç kimsenin kafasında en küçük soru işareti kalmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, her koşulda mesleğinin onuruyla hareket eden tüm gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyor, saygılar, sevgiler sunuyorum” diyerek tamamladı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.