WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Eflani’de kaz yetiştiriciliği projesi

Bu haber 13 Ocak 2020 - 15:58 'de eklendi ve 18.158 kez görüntülendi.

Karabük’ün Eflani ilçesinde kaz yetiştiriciliği projesi hayata geçirilecek.

Eflani Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karadeniz, yaptığı açıklamada, hindisiyle anılan ilçenin kısa sürede kazıyla da anılacağını söyledi.

Karadeniz, proje kapsamında ilçede Mast kazı yetiştireceklerini kaydetti.

Mast kazının 90 günde 8 kilogram ağırlığa ulaştığını belirten Karadeniz: “Bu kazın günlük maliyeti 25 kuruş civarında. Mast kazının yıllık yumurta verimi 55-60 adet arasıdır. Kaz palazı ise 65 lira. Anaç bir kazın yıllık en az 2 bin lira getirisi var.” diye konuştu.

Karadeniz, projenin kaymakamlık, belediye ve ziraat odası ortaklığında hayata geçirileceğini dile getirerek, “Belediyemiz yerini gösterdi. Kaymakamlık da maddi destek verecek. Biz de ziraat odası olarak bakımını yapacağız. Bin kaz palazı alacağız. Yaklaşık 100 bin lira maliyeti olacak.” ifadelerini kullandı.

Alacakları bin kaz palazının 700’ünün dişi olacağını aktaran Karadeniz, üretilen kaz palazlarını ise Eflanili üreticilere dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI
Şuanda Selim Gültay adlı kişinin yorumuna cevap yazıyorsunuz.Cevabı iptal etmek için tıklayın.

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Selim Gültay28 Ocak 2020 / 11:35Cevapla

Mehmet Karadeniz Kardeş Siyez Bulguru , Nohut derken bir de Kaz Üretim Projesi ile Eflani’ye Ekonomik olarak bir hareket sağlama çabanızı canı gönülden destekliyorum. Senin çabalarını desteklemek için 500 gr’lık Siyah Nohut edindim ekimi başlamadan da eline ulaştırmak istiyorum. Kolay Gelsin.