Su arıtma tesisi için Devlet Su İşleri tarafından Safranbolu Belediye’sinin gösterdiği hazine arazisinde zemin etüdü çalışmaları yapılacak.
Uzun bir süredir kamuoyunun gündemine Karabük ve Safranbolu Belediyeleri arasında yaşanan gerginliklerle yansıyan su arıtma tesisi ile ilgili yeni bir aşamaya gelindi. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin tesisin yapımının Safranbolu Belediyesinin istekleri nedeni ile gecikeceğini belirtmesi üzerine Safranbolu Belediye Başkanı da yaptığı açıklamasında tesisin yeri konusunda DSİ’nin daha önce kendilerine bilgi vermediğini, seçilebilecek en iyi yerin özel şahsa ait olan ve seçilen arazi yerine yanında bulunan hazine arazisi olduğunu ifade etmişti.
Necdet Aksoy’un ardından ise Karabük Milletvekilleri de Safranbolu Belediyesine katıldı ve su arıtma tesisi için belirlenen yerin değiştirilmesi için DSİ nezdinde girişimlerini sürdüreceklerini belirttiler.
Ve son olarak da geçtiğimiz DSİ’de yapılan ve Safranbolu Belediye Başkan Vekili Vedat Namal’ın da katıldığı toplantıda Safranbolu Belediyesi’nin gösterdiği alanda yani hazine arazisinde gerekli zemin etüdlerinin yapılmasına karar verildiği öğrenildi. Buna göre eğer Safranbolu Belediye’sinin gösterdiği yer uygun olursa su arıtma tesisi Safranbolu Belediyesi’nin gösterdiği yere yapılacak.