BRTV HABER
KATEGORİLER
KARABÜK
SAFRANBOLU
ESKİPAZAR
EFLANİ
YENİCE
OVACIK
K.K. SPOR
   Üye Girişi
   KAYIT
KARABÜK
Çoğrafi Yapı
İlçeleri
Nufus Durumu
İklim Yapısı
İdari Durum
Servisler
Videolar
Oyunlar
Piyasalar
Resim Galerisi
Linkler

Kuaför Sabri Saç Tasarım Merkezi & SSB GELİNLİK
Karabük Üniversitesi
Kaftan Otel
Akçe Konak Otel
Bağlar Saray Otel
Web Hosting

  FİRMALAR İHALEDE ISRARLI...  
 
    2008-05-17 17:12:17
 
  Karabük’te süreleri dolmak üzere olan akaryakıt istasyonları ile ilgili söylentiler her gecen gün artıyor…
 
            Mülkiyeti Karabük Belediyesine ait olan kent merkezindeki akaryakıt istasyonlarının kira sürelerinin dolmak üzere olduğu belirtiliyor. Süre bitimi yaklaştıkça, Karabük Belediyesi’nin yeni dönemdeki kiralama işlemi ile ilgili nasıl bir yöntem izleyeceği ilgili çevrelerce merakla bekleniyor.
            Karabük’te akaryakıt istasyonu işi ile uğraşan bazı firma sahipleri, kamunun malı olan akaryakıt istasyonlarının açık arttırma ile ihaleye çıkarılması gerektiğini ısrarla belirtiyorlar. Geçtiğimiz yıl mülkiyeti Safranbolu Belediyesi’ne ait olan bir akaryakıt istasyonunda mevcut kiracılar belli bir kira artışı yaparak kira süresinin uzatılması talebinde bulunmuşlar, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci ise “Burası benim babamın malı değil, kamunun malıdır. Yasalar ve ahlak neyi gerektiriyorsa ben onu yaparım” diyerek akaryakıt istasyonunu açık ihaleye çıkarmış ve şeffaf bir ihale gerçekleştirmişti. Safranbolu Belediyesi ve dolayısıyla Safranbolu halkı bu ihale sayesinde yaklaşık 750-800 milyar lira dolayında gelir elde etmişti.
            Karabük’teki akaryakıt istasyonu sahiplerinden bazıları, Safranbolu belediyesinin bu örnek davranışının göz ardı edilmemesini, Karabük belediyesinin de kamunun çıkarlarını göz önüne alarak aynı şekilde uygulama yapacağını umduklarını belirtmektedirler.
 
 

Bu Haber 609 kere okundu
 
     

    
Web Tasarım