Çağdaş Gazeteciler Derneği GAZİLER GÜNÜ’NÜ kutladı.
Yazılı bir açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Yanık gazilerin kimseye muhtaç edilmemesi gerektiğini söyledi.
Başkan Yanık demecinde şu görüşlere yer verdi:
“Anadolu’muzun her köşesi şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla yoğrulmuştur. Özellikle Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda verilen şehitlerin ve yaralı dönen gazilerimizin sayısı tarihin hiçbir devrinde görülmemiştir.
Şehitler, Allah’ın huzurunda en üst mertebedeki yerlerini almak üzere kara toprağa girerken gazilerimiz, yakılan ve yıkılan yuvaları ile vatanın yeniden inşası için canla başla çalışmışlardır.
İşte bu gazilerimizin en büyüğü de; bu ünvanı .19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.
Çünkü O; 23 Ağustos 1921 de başlayan ve 22 gün 22 gece süren Sakarya savaşında atından düşerek yaralanmasına karşın cepheden ayrılmayarak üstün komutanlık, vatan ve millet sevgisini bir defa daha ortaya koyarak bu ünvanı gerçekten hak eden en büyük gazidir.
Bu nedenle de ,2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir.
Ne yazık ki hain bölücüler dün Kıbrıs’ta olduğu gibi bugün de ülkemizin her köşesinde kan dökmeye, şehitler ve gaziler verdirmeye devam ediyorlar. Bu gazilerimizin içinde sadece askerler değil polis, öğretmen, hemşire gibi çeşitli memurların yanında beşikteki çocuklarımız bile bulunmaktadır. Ama sonlarının hüsran olacağını onlar da biliyorlar.
Bu aşamada gazilerimiz için bizlere düşen görev; onları sahiplenmek, mağdur olmalarını önlemek, namerde muhtaç kılmamaktır. Onun için de gazilerimizle ve onların örgütleriyle sosyo-ekonomik dayanışmayı sürdürmeye kararlı olduğumuzu hem kendilerine hem de tüm dünyaya göstermemiz gerekmektedir.Gazilerimizin bu günlerini kutlarken başta yüce önderimiz olmak üzere tüm gazilerimizi Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak bir kez daha saygıyla selamlıyoruz.”