TBMM Başkanı Köksal Toptan Filyos Projesinde sona gelindiğini söyledi. 2002 yılından buyana Filyos Projesiyle ilgili büyük bir gayret sarf ettiklerini belirten Toptan, 2009 yılından itibaren vadide büyük yatırımların başlayacağını ifade etti.
5. Gençlik buluşması etkinlekleri ve hasan doğan tesislerindeki Milli Gurur Milli Forma sergisinin açılışına katılmak üzere ilimize gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan Karabük’te ilk olarak Vali Nurullah Çakır’ı ziyaret etti. Vali Nurullah Çakır’dan birifing alan TBMM Başkanı Köksal Toptan daha sonra yaptığı açıklamalarda ise bölgemizle olan yakınlığını bir kez daha gösterdi.
Toptan Filyos Projesinde gelinen durumla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;
“Biliyorsunuz Filyos Projesiyle ilgili olarak 2002’den bu yana yoğun bir gayret gösteriyoruz. Ve artık sonuca yaklaşıyoruz. Geçtiğimiz gün Türkiye kalkınma Ajansı Başkanı ile görüştüm. Nisan ayından itibaren Filyos vadisinde yer tahsislerine başlayacaklarını söyledi. Bu bölge biliyorsunuz Serbest bölge ilan edimleşti. Özel kişilere ait olan yerler de en kısa sürede kamulaştırılacak.
Yani Filyos Projesi için düğmeye basıldı. Bu bölgede 2009 yılında büyük yatırımlar başlayacak. Bölgeye bir de havaalanı yapılacak. Bunun için büyük bir dağın traşlanması gerekiyordu ve bunun içinde kaynak gerekiyordu ve bulundu. Öğrendiğime göre orda tıraşlama ilgili çalışmalara bugün başlanıyor. Ve Nisan’dan itibaren uçak seferleri de başlayacak.”