BRTV HABER
KATEGORİLER
KARABÜK
SAFRANBOLU
ESKİPAZAR
EFLANİ
YENİCE
OVACIK
K.K. SPOR
   Üye Girişi
   KAYIT
KARABÜK
Çoğrafi Yapı
İlçeleri
Nufus Durumu
İklim Yapısı
İdari Durum
Servisler
Videolar
Oyunlar
Piyasalar
Resim Galerisi
Linkler

Kuaför Sabri Saç Tasarım Merkezi & SSB GELİNLİK
Karabük Üniversitesi
Kaftan Otel
Akçe Konak Otel
Bağlar Saray Otel
Web Hosting

  ALO JANDARMA HAYAT KURTARDI  
 
    2008-11-04 17:40:46
 
  Eflani Ovaşeyhlerköyünde yedikleri mantar yemeğinden zehirlenen 6 kişilik aileyi “156 alo Jandarma’yı arayarak yardım istemesi kurtardı.
Karabük’te 6 kişilik aile yedikleri mantar yemeğinden zehirlenerek hastanelik oldu.

Eflani İlçesi Ova Şeyhler Köyünde mantar yemeği yiyen Rıfat Gündüz (59), eşi Fadim Gündüz (26), oğlu Vokan (13) kızları Seher (11),Songül (9) ve Fatma (4) mide bulantısı şikayeti ile aniden fenalaşınca, baba Rıfat '156 Alo Jandarma'yı arayarak, yardım istedi.Jandarma hemen harekete geçerek acilen 112’ye durumu bildirmeleri üzerine aile 2 ambülansla Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.Burada Yapılan ilk müdahalenin ardından zehirlendikleri belirlenen şahıslardan Rıfat ve Fadim Gündüz tedavi edildi. Çocukları ise Karabük Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne sevk edildi. Bir gece hastanede tedavi görerek taburcu edilen çocuklarını almaya gelen baba Rıfat Gündüz, yaptığı açıklamada “İyi ki Alo jandarmayı aradım.Allah razı olsun ailecek yaşamamızı jandarmaya borçluyuz.”dedi.Akşam yemeği için eşinin makarna ve tellice mantarı yemeği yaptığını söyleyen Gündüz,”Eşime mantar ve makarnayı birlikte karıştırarak yiyelim dedim.Yemek yedikten sonra ilk önce küçük kızım rahatsızlandı.Sonra diğerleri.Bende kendimi yokladım.hepimizde mide bulantısı ve kusma başlayınca “ailecek gidiyoruz hanım helalleşelim” dedim.Sonra birden aklıma alo 156 geldi.Aradım köyümü ve durumumuzu bildirdim.Eşim ve çocuklarım mantarları ormandan toplamışlar.İki farklı tellice mantarı vardı.Renklerinden şüphelendim ama yedik.Bizim başımıza gelenler bu haberi okuyanlar çok dikkat etsinler.Bizim başımıza gelenlerden ders alsınlar.Zamanında müdahale olmasaydı ölmüştük. Bizim sağlığımıza kavuşmamızda emeği bulunan Jandarma ekiplerine,112 Ekiplerine ve Safranbolu Devlet hastanesine ve 5000 Doğum ve Çocuk hastanesine teşekkür ediyorum ”diye konuştu.
 

Bu Haber 1511 kere okundu
 
     

    
          Engin diyor ki :...
Mantar zehirlenmesi her yıl türkiyenin değişik bölgelerinde karşılaşılan ve alışıla gelmiş bir durum oldu artık mantar konusunda halkı bilinçlendirmek için neler yapılması gerekiyorsa yapılmaya biran önce başlanmalı diye düşünüyorum kış geldi soba zehirlenmeleride artık başlar türkiyede insan hayatı bu kadar ucuz mu? diye düşünmekten kendimi alamıyorum.her zaman dediğimiz gibi egitim şart!
...........................
2008-11-05 00:12:21
Web Tasarım