WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

iki usta gazetecinin ”Avni Akyol” hatırası…

Bu haber 14 Kasım 2019 - 13:31 'de eklendi ve 4.368 kez görüntülendi.

KGK kurucu üyesi Mehmet Çetinkaya Eflani’de 1970’li yıllarda temeli atılan ve 20 yıldır atıl vaziyette duran okulu, 1989-1991 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı görevinde bulunan Avni Akyol’a TRT’de bir canlı yayın esnasında ulaşarak anlatmış ve gündeme alınmasını sağlamıştı. Mehmet Çetinkaya’nın bu isteğine kayıtsız kalmayan dönemin Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol kısa bir süre içerisinde okulun yapımı tamamlanarak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) olarak hizmete açmıştı. Çetinkaya, dönemin Valisi Cemal Ayman ve Milli Eğitim Müdürü Diler Erdem’le beraber bu okulun Avni Akyol okulu ismiyle anılmasını sağlamak adına girişimlerde bulunmuş ve Akyol’un ismi okula verilmişti.

Fakat yıllarca Avni Akyol YİBO olarak nice öğrencilerin eğitim görmesini sağlayan okul şu anda MYO olarak eğitim vermekte. Batı Karadeniz bölgesinde ve ülkenin her yerinde sayısız hizmetleri olan dönemin devlet adamı Avni Akyol’un ismi okulun tabelasından silinmiş durumda. 

KGK iki kurucu üyesi; Batı Karadeniz’in tek Ulusal televizyon kanalı  BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ve Sabah Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık 21 Temmuz 1977 ve 20 Kasım 1978 tarihleri arası Kültür Bakanı, 30 Mart 1989 ve 20 Kasım 1991 tarihleri arasında ise Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan büyük Devlet adamı Avni Akyol’un Düzce, Bolu ve Karabük için yaptıklarını tekrar gündeme alıyor.

Mehmet Çetinkaya Avni Akyol Anısı…

Şuan Eflani Meslek Yüksekokulu olan bina, önceden yarım bir şekilde duruyordu. Defalarca haberini yaptık ama haber yapmakla olmadı. Bir gün Uğur Dündar, TRT’de yapmış olduğu programda, zamanın Milli Eğitim Bakanı olan Avni Akyol’u konuk etmişti. Bu programa ben telefon ile katılmak istedim. Tabii o zamanlar televizyona telefon ile katılma olayı yeni başlamıştı. Uğur Dündar’ın sekreterine ulaşarak, kendisi ile görüştüm. Akşam beni yayına bağlayacaklarını söylediler. Çok sevindim. Akşam programa bağlandım. O zaman Zonguldak iline bağlıydık. Canlı yayına aldılar. Canlı yayında Zonguldak’ın Eflani ilçesine bağlanıyoruz. Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi ve Eflani’nin Sesi gazetesinden Mehmet Çetinkaya’ya bağlanıyoruz dediler. Zamanın bakanı Avni Akyol’a dedim ki; ‘Eflani ilçemizde bir okul var, 20 senedir inşaatı yarım duruyor. 1960 – 1970’li yıllarda temeli atılmış’ diye sorunu ilettim. Bakan hemen olaya el koydu. 3 ay içerisinde okulun ihalesi, 1 yıl içerisinde de lojmanlarıyla, okuluyla, sosyal tesisleri ile Eflani yatılı bölge okulu tamamlandı. Bu okul şuanda ‘Meslek Yüksekokulu’ konumunda.

 

Osman Altınışık Avni Akyol Anısı…

21 Temmuz 1977 ve 20 Kasım 1978 tarihleri arası Kültür Bakanı, 30 Mart 1989 ve 20 Kasım 1991 tarihleri arasında ise Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Avni Akyol, 30 Eylül 1999’da bir cenaze için gittiği Bolu Gerede’de, kaldığı otelde kalp krizi geçirerek vefat etmişti… Düzce ve Bolu’ya büyük hizmetleri oldu. Aramızdan ayrılalı 20 yıl oldu. Arşivimde… Mekanı cennet olsun. #tbt bu fotoğrafın üzerinden tam 40 yıl geçmiş.

 

 

Osman Altınışık Kimdir?

Karadenizli bir ailenin çocuğu… Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Ağaçlı Köyü’nden Düzce’nin Kaynaşlı ilçesine yıllar önce göç etmişler. Sülale ‘Hacısüleymanoğlu’ olarak anılır…

22.12.1967 tarihinde Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Kaynaşlı’da, liseyi Düzce Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı bölümünde tamamladı. Öğrencilik yıllarındaki fotoğraf tutkusu Altınışık’ın gazetecilik yolunda ilk adımı oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi’nden mezun oldu. Bir dönem Bolu Bölgesi’nde futbol hakemliği yaptı.

Tercüman Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Foto Spor, İhlas Haber Ajansı, TV5 Televizyonu, Star Gazetesi, Akdeniz Televizyonu, Sabah Gazetesi gibi kurumlarda muhabir, foto muhabiri, kameraman, editör, şef, haber müdürü, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, yayın koordinatörü gibi görevlerde bulundu. İhlas Haber Ajansı Bolu büro Şefi olarak uzun süre görev yaptı. Ajansın Antalya kurucu bölge müdürlüğünü görevinde bulundu. İHA’nın Yazılı Haberler Müdürlüğü’nü yaptı. Marmara ve Düzce depremlerinde bölge koordinatörlüğünü yürüttü. Deprem bölgesinde en uzun süre çalışan gazeteci oldu.

Birçok gazete, dergi ve internet sitelerinde makaleleri yayımlanan Altınışık, havacılık sektöründe de uzman yazılarıyla tanındı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Antalya Gazeteciler Cemiyet, Ekonomi Gazeteciler Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Ankara Gazeteciler Cemiyeti gibi meslek örgütlerinin üyesi olan Altınışık, Bolu’da görev yaptığı dönemde Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Meslek örgütlerinden aldığı haber, fotoğraf ve kamera çalışmalarında ödülleri bulunuyor. “Renklerin Dünyası Mısır” ve “Irak değil yanı başımız” isimli iki belgesel çekti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu’nun Geliştirilmesi Mesleki Örgütler kapsamında hazırlanan PRESS ACADEMY ANTALYA proje ekibinde yer aldı. Projenin koordinatörlüğünü yürüttü. Halen Sabah Gazetesi Ankara eki yayın yönetmenliği görevini sürdürüyor.

Sürekli Basın Kartı sahibi olan Altınışık, evli 2 çocuk babası. İlk göz ağrım dediği Emre İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi (Radyo, Televizyon Sinema Bölümü) mezunu, Enver Eren ise Uluslararası Antalya Üniversitesi elektrik elektronik bölümü öğrencisi. Altınışık’ın, ‘Haberin Seyir Defteri’ isimli birde kitabı bulunuyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.