WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

IPARD TÜRKİYE PROJE GENEL KOORDİNATÖRÜ ANKA-BİR’e MİSAFİR OLDU

Bu haber 19 Mayıs 2020 - 11:30 'de eklendi ve 4.221 kez görüntülendi.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Kırsal Kalkınma Bileşeni olan IPARD Türkiye Proje Genel Koordinatörü Salih ARIKAN Ankara Batı Karadeniz Birliğine bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri için 16 sektördeki (Süt, kırmızı et ve kanatlı yatırımları, et-süt işleme ve pazarlama yatırımları, meyve-sebze depolama ve paketleme, su ürünleri, arıcılık, tıbbi-aromatik bitkiler, seracılık, yerel ürünler, zanaatkarlık, kırsal turizm, yenilenebilir enerji) yatırım olanakları ve bölge adına farkındalık oluşturma adına bir sunum yaptı. Bu yatırımlara faaliyet alanına göre değişmekle birlikte 3 milyon avroya kadar uygun harcamalar toplamının yüzde 40 ila 70 arasında hibe sağlanmaktadır. IPARD programı ülkemizde TKDK tarafından uygulanmaktadır.

Toplantının moderatörlüğünü de yapan önceki dönem İLBANK Teftiş Kurulu Başkanı, Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkan Yardımcısı ve Birlik Genel Sekreteri olan Yaşar OKUR’un yönettiği program, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin DEMİR, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet BENSİZ ve Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ORKÖY Daire Başkanı Hüdaverdi ŞEN katılımı ile yaklaşık 3 saat sürdü.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin DEMİR konuşmasında “ Zonguldak, Bartın, Karabük’ü kapsayan TR 81 bölgesi ve Kastamonu, Çankırı, Sinop illerini kapsayan TR 82 bölgesinin genel anlamda Türkiye’deki kalkınma hızının gerisinde kaldığı söylenebilir. 2015 yılında, o zamanki Başbakan bölgede yaptığı bir mitingde bu hususu ikrar etmiş, Batı Karadeniz Bölgesine özel ilgi göstererek, bunun telafi edeceğini ilan etmiş ve bölge için BAKAP adıyla Batı Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi kurulacağını müjdelemişti. Aradan geçen beş yıllık zaman içinde tüm hatırlatmalarımıza rağmen mesafe alınamadı. Gerekçe olarak ise genel anlamda kalkınma idarelerinden verim alınamadığını ve bu idarelerin kapatılacağı öne sürülmüştü. Lakin geçtiğimiz aylarda tüm kalkınma idarelerinin süreleri uzatıldı ve geçen hafta Amasya ve Çorum illeri de doğu Karadeniz kalkınma idaresi(DOKAP) sınırlarına eklendi. Türkiye‘de bölgesel kalkınma yaklaşımına ihtiyacı olduğu halde bu imkandan faydalanamayan tek bölge Batı Karadeniz bölgesidir. Verilen sözlerin tutulmasını özlemle bekliyoruz” dedi.

Video konferans sistemi kullanılarak yapılan toplantıda ağırlıklı olarak orman arazilerinden müteşekkil olan Batı Karadeniz Bölgesinde Ormancılık alanında verilen destekler ve nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğine dair Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY Daire Başkanı Hüdaverdi Şen bir sunum gerçekleştirdi.

Ankara Batı Karadeniz Birliği video-konferans toplantısına, Mustafa AYDINALP, Birlik Dönem Başkanı Tuncay GENÇER, Ankara Çankırılılar Derneği Başkanı Aydın ÖKSÜZ ve Yardımcısı Hasan KAYA, Ankara Bolulular Derneği Başkanı İsa GÖKMENOĞLU ve Yardımcısı Engin ULAŞ, Ankara Karabüklüler Derneği Başkanı Muzaffer DERELİ ve Yardımcısı Cevat YILDIRIM, Ankara Kastamonulular Derneği Başkanı Kahraman UYANIK, Ankara Sinoplular Derneği Başkan Vekili Burhan AKDOĞAN, Ankara Bartınlılar Derneği adına Genel Müdür Ahmet BENSİZ katıldı.

Toplantıda tek tek söz alan Başkanlar bugüne kadar gelinen nokta, misyon, hedef, vizyon ve stratejileri değerlendirdi. Bölge insanının samimi, Devletçi ve milliyetçi bir yapıya sahip olmasına rağmen, hep ikinci planda kaldığı ve devlet kademelerinde yer verilmediği belirtildi.
Bölgesel sorunların bölgesel güç ile çözülebileceği anlayışı ile Birlik taleplerinin Cumhurbaşkanlığı Makamı nezdinde temsil ve taktir görmesi için gerekli girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.

Toplantı, Çankırı Yâren selamı ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.