WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

KBÜ’de Sağlık ve İç Denetim Konularında Eğitimler Verildi

Bu haber 05 Aralık 2016 - 13:29 'de eklendi ve 3.486 kez görüntülendi.

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABUSEM) tarafından 3 Aralık Cumartesi sağlık ve iç denetim konularında eğitim programları gerçekleştirildi.

Eğitim programlarından ilki Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Bölümü öğrencilerine yönelik “Afet ve Triaj Eğitimi” oldu. Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Ülker, çok sayıda yaralı veya hastanın bulunduğu acil durumlarda neler yapılması gerektiği ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

Programın açılışında konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Meryem Çolak öğrencilere; iş yaşamında bir adım önde olabilmeleri için bu tür eğitim programlarının önemli olduğuna vurgu yaparak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Volkan Ülker “Afet ve Triaj” konulu eğitimde; çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda olay yerinde veya sağlık kuruluşlarında öncelik sırasının belirlenmesi olarak tanımlanan triajın amacı, afet triajı, ulusal medikar kurtarma ekibi, kullanım yerleri ve triaj sistemlerinden söz etti. Ülker, ülkemizdeki acil servislerin Amerika benzeri sistemde işlediğini fakat Avrupa kaynaklı acil servislerde yerinde müdahale anlayışı olduğundan Avrupa sisteminin bir adım önde olduğuna dikkat çekti. Ülker, geçen sene ülke nüfusunun bir buçuk katının acil servislere başvurduğunu da belirterek acil servislerin gerektiğinde kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ikinci eğitim programında Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Kılıç “İç Denetçilik” konusu işlendi.

Yrd. Doç. Dr. Metin Kılıç on iki saatlik eğitim sürecinde eğitimin temel amacının mezun öğrencilerin buradan ayrıldıktan sonra ulusal düzeyde bir sertifika almalarını sağlayıp “İç denetçi yetki belgesi” almaya kalktıklarında ellerinde hazır bir bilgi ve birikim olmasını temin etmek olduğunu belirtti. Söz konusu eğitimin, mezun durumunda olan tüm bölüm öğrencilere açık olduğunu kaydeden Kılıç, eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanların belgelerini alabileceklerini başarısız olanların ise bir sonraki sınava tekrar katılabileceklerini söyledi.

Kılıç eğitim programında; iç denetçilik eğitiminde temel amaç, iç denetim ve iç denetçiyi tanımlamak, iç denetimin sınıflandırılması ve ne için gerekli olduğu, denetim türleri ve genel içerikleri, bunları oluşturan temel terimler, iç denetçilerin ve yöneticilerin ortak kullandığı kavramlar, iç denetimin tarihsel gelişimi ve temel özellikleri, kurumsal yönetim, risk yönetimi, iç kontrol ve bunun genel çerçevesi, planlanması, yürütülmesi gibi konu başlıklarını öğrencilere anlattı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.