WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Orman ve Toplum

Bu haber 18 Mart 2015 - 11:51 'de eklendi ve 3.205 kez görüntülendi.

OR_MANOrman ve Toplum 

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü tarafından “Orman ve Toplum” konulu konferans Hamit Çepni Konferans Salonu’nun da yapıldı.

Modaratörlüğünü Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi’nin yaptığı konferansa konuşmacı olarak Zonguldak Orman Bölge Müdürü Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Sırrı Beşel, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve Şişli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Ersönmez katıldı.

Açılış konuşmasını Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Alan yaparak şunları söyledi: “Bu programı yapma amacımız ormanlarımıza dikkatleri çekmek, ormanlarımızın önemini ortaya koymak ve bu konuda bir farkındalık yaratılmasıdır. Ülkemizin %30’u ormanlarla kaplıdır. Temiz hava alabilmek, temiz oksijen alabilmek ormanlara bağlıdır. Ormanlar su içmek nefes almak kadar hayati bir öneme sahiptir. Ülkemizin 3’te 1’ini ilgilendiren bu oturumun başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Sırrı Beşel konuşmasına ilk olarak Zonguldak Bölge Müdürlüğü çalışmalarını anlatarak başladı. Ormanların ekosistem açısından hizmetlerinden bahseden ve 1 yılda 125.535 meyve fidanını toprakla buluşturduklarını ifade eden Sayın Beşel Orman Köyleri projesinden (ORKÖY: Büyük kentlere göçü engellemek) bahsetti. Son olarak hem müdürlüğü hem de bölgemiz açısından orman alanında çeşitli sayısal veriler sunarak sunumunu sonlandırdı.

Şişli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Ersönmez sunumunda dünyanın su ve gıda krizinde ormanların nasıl kilit bir noktada yer aldığı ile ilgili sunumuna başladı. 2014 Global Verilerden oldukça çarpıcı sonuçlar gösteren Sayın Ersöz “İklim gittikçe ısınmaktadır. Küresel ısınma artık bilimsel verilerle kanıtlanan bir olgudur. Bunu dünya olarak 2040 yılında daha şiddetli hissedeceğiz. 1.8 milyar insan son on yılda çeşitli afetlere maruz kaldı.” diyerek yenilenebilir bir enerji kaynağı olan ormanların kalkınma ve sürdürülebilirlik açından insanlara etkisinden bahsederek sunumunu sonlandırdı.

Son olarak İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay: “Orman ağaçtan ibaret değildir. Çeşitli döngülerle yaşayan bir canlıdır. Dünyada şuan 4.03 milyar hektar orman alanı bulunmakta. Bu İnsanoğlu olmadan 2 katı fazlaydı. Maalesef çeşitli nedenlerle yok olmuş durumda. Ormanlar dünyanın ciğeridir.” diyerek Ekosistem hizmetlerinden bahsetti ve sunumunu sonlandırdı.

Konuklara hediyelerini Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi’nin takdim etmesi ile program sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
hakan kayaoğlu23 Mart 2015 / 10:54Cevapla

ülkedeki refah seviyesinin artması, ekonomik gelişmişlik insan sağlığı ve huzuru için gereksizdir diyen bir hocayı buraya konuşmacı olarak çağıran kimdir acaba? Hükümeti eleştirecek başka konu bulamadınız şimdi de ülkenin gelişmesi mi huzuru bozar oldu?