Almanya’da yaşayan Zonguldaklı usta gazeteci Mustafa Tığlı, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesi ile Çömlekçi köyü arasındaki 49 yıllık köprüye lambalar uzun süre geri takılmayınca, siyasilere ve bürokratlara penguenli bir gönderme yaptı. Tığlı, “Nihilist Penguenler, aydınlatılan Saltukova Köprüsü’nde görüntülendi” diyerek durumu tiye aldı.
Anlayana (!)
KÖPRÜ AYDINLANDI, PENGUENLER YOLA ÇIKTI!
Zonguldak’ın Saltukova Köprüsü’nde nihayet ışıklar yandı, sosyal medyanın meşhur “nihilist” penguenleri de vakit kaybetmeden yerini aldı. Köprü artık aydınlık, penguenler ise her zamankinden daha kararlı!
SALTUKOVA – Saltukova Köprüsü, bakımsızlık eleştirilerinin ardından gerçekleştirilen güneş panelli lamba dokunuşuyla sadece yolu değil, bölgedeki ironi dolu bekleyişi de aydınlattı. Yeni nesil altı adet lambanın devreye girmesiyle birlikte köprü, beklenmedik misafirleri ağırlamaya başladı: Antarktika’nın değil, sosyal medyanın kararlı penguenleri!
Antarktika Değil, Saltukova!
Dünyayı kasıp kavuran “her şeyi bırakıp giden penguen” akımı, usta gazeteci Mustafa Tığlı’nın yaratıcı dokunuşuyla Saltukova Köprüsü’nde hayat buldu. Köprüdeki aydınlatmanın ardından yürüyüşe geçen penguenlerin görüntüsü, beldede mizah dolu bir Antarktika rüzgarı estirdi.
Vatandaş Şaşkın: “Işıkları Görüp Gelmişler”
Güneş panelli lambaların otomatik olarak yanmasıyla köprüyü mesken tutan penguenler, adeta “Hizmetin (veya eksikliğinin) olduğu yerde biz de varız” mesajı verdi. Sosyal medya kullanıcıları durumu; “Köprü o kadar geç ama güzel aydınlandı ki, penguenler bile göç yolunu şaşıp Saltukova’ya geldi” diyerek paylaştı.
Bu trajikomik görüntüler, Saltukova’nın yıllardır süregelen altyapı sorunlarının sosyal medya mizahıyla harmanlandığı en başarılı “protesto” olarak kayıtlara geçti.
Haber: Mustafa Tığlı
