WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Proje Tabanlı Yaşamak ve Girişimcilik Eğitimi Başladı

Bu haber 25 Nisan 2015 - 12:36 'de eklendi ve 3.295 kez görüntülendi.

un_pProje Tabanlı Yaşamak ve Girişimcilik Eğitimi Başladı

 

Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda; entelektüel bilgi üretme, bilimsel araştırma ve girişimcilik konularında öğrencilerde farkındalık ve bilinç artırmaya dönük çalışmalara katkı vermek amacıyla “Proje Tabanlı Yaşam ve Girişimcilik Eğitimi” başladı.

Eğitim programına Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Üniversite Akademik, İdari Personeli ve öğrencilerkatıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Refik Polat: “Bu proje eğitimini akademik personel için yapmıştık, ir örneğini de sizler için yapmayı arzu ettik. Umarım faydalı bir program gerçekleşir. Karabük Üniversitesi öğrencilerinin niteliğini artırarak, her açıdan iyi yetişmiş mezunlar vermek istiyoruz. Öğrencilerimiz Üniversitemizden mezun oldukları zaman hem kendi değerlerini hem de Üniversitemizin hak ettiği değeri göstererek, bundan söz ettirmelerini istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Memiş Işık: “Projesiz yaşamak mümkün değildir. Hayatta herkesin yapmak istediği bir fikri vardır. Bu programla proje ile yaşamak ve girişimcilik ile ilgili bilgi sahibi olacağız. Yapacağımız çalışmalarla geçmişten ders alarak geleceğimizle ilgili karar vermeye çalışıyoruz.” diyerek program hakkında bilgi verdi.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata ‘Girişimcilik ve Donanımlılık için Proje Tabanlı Yaşamak’ konulu sunumunda; ‘Üretken toplum için bireyleri çoğaltmak, Toplum Nedir? Toplumsal Dönüşüm, Üretken İnsan Nasıl Olur? Gençlik Nedir? Gençliğin Varoluş Amacı nedir? Girişimcilik Nedir ve Girişimci Kimdir? Gençlik Projeleri, Sosyal Sorumluluk, Toplumsal Duyarlılık’ hakkında bilgiler verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elektronik Malzemeler Üretimi Uygulaması Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erdal Çelik ‘Akademik Girişimcilik İçin AR-Ge Destek Programları’ konulu sunumunda; TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansları, KOSGEB programları kapsamında yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eğitimin ilk günü proje tanıtımı ve grup çalışması ile sona erdi.

Üç gün sürecek olan etkinlik kapsamında genel anlamda katılımcıların, çeşitli kurumlarca sağlanan destek programlarına araştırma projesi hazırlamalarına katkı vermek, başvuru süreçlerini tanımalarını sağlamak, proje hazırlama ve uygulama ile girişimcilik konularında, temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine destek vermek hedeflenmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.