WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

“ŞEHİDİM! BU GECE NÖBET BİZDE”

Bu haber 18 Mart 2017 - 15:40 'de eklendi ve 5.123 kez görüntülendi.

“ŞEHİDİM! BU GECE NÖBET BİZDE”

KBÜ’de öğrenciler Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde sabaha kadar nöbet tuttu

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla “Şehidim! Bu gece nöbet bizde” etkinliği gerçekleştirildi. Soğuk ve yağmurlu havaya aldırış etmeyen öğrenciler Sosyal Yaşam Merkezi’nde sabaha kadar nöbet tuttu.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında kampüsteki bayrak alanında toplanan öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Sosyal Yaşam Merkezi’ne kadar yürüdü. Gruba, üniversiteli öğrencilerden oluşan “Göktürk MC” isimli kulübün motosikletli öğrencileri de eşlik etti.

Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki etkinlik Müzik Kulübü’nün Çanakkale destanını anlatan türküleri seslendirmesiyle başladı. Ardından KBÜ öğrencileri Yusuf Selman Ceylan “Çanakkale Şehitleri Şiiri”ni, Merve Yılmaz da Mehmet Akif Ersoy’un “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak” şiirini seslendirdi. Programın devamında Erman Gülgeç isimli öğrenci canlı olarak çizdiği karikatürle Çanakkale Savaşı’nın sembol isimlerinden Sait Onbaşı’nı ve kazanılan zaferi anlattı. Etkinlikte katılımcılara Çanakkale’de kahraman Mehmetçiğin öğünlerinden olan üzüm hoşafı da ikram edildi.

Etkinlik protokol üyelerinin de katılımıyla saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Hemen sonrasında ise Üniversitede eğitim gören 46 ülke ve 81 ilden öğrenci, ellerinde maketten yapılma tüfeklerle tek tek alana geldi. Hep bir ağızdan “Şehidim! Bu gece nöbet bizde” diyen öğrenciler ardından kendileri için hazırlanan, çadırların da yer aldığı nöbet alanına gitti.

Etkinlik protokol konuşmaları ile sürdü…

Rektör Prof. Dr. Polat

“Şehidim! Bu gece nöbet bizde” etkinliğinin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Çanakkale ruhunun önemine işaret ettiği konuşmasında vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle andığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Polat konuşmasının devamında şunları söyledi: “İmanın, imkânı yendiği yer olan Çanakkale’de en büyük imtihanların birinden geçmiş 102 yıl önceki o aziz ruhla, o mahşer anını tekrar yaşayabilmek ve yâd edebilmek adına burada bulunuyoruz. Biz de burada bu şanlı zaferin muvazenesini korumak ve o kutlu ruhu diriltmek ve yaşatmak adına nöbetimize yakışır şekilde ‘Şehidim! Bu gece nöbet bizde’ nidasıyla nöbetimizi tutacağız.”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan

Etkinlikte konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da Anadolu topraklarının vatan olmasında canlarını feda eden bütün şehitleri ve gazileri şükranla andığını söyledi.

18 Mart 1915 tarihinin Türkiye için çok anlamlı bir yerde bulunduğunu ifade eden Ceylan konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Atalarımız, dedelerimiz ve Cumhuriyetin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Çanakkale’yi geçirtmedi. Atalarımız yedi düvele karşı savaştı ve Çanakkale’nin geçilmesine izin vermedi. Anadolu toprağının vatan olmasında Çanakkale Muharebesi’nin çok önemli yeri vardır.”

Vali Aktaş

Karabük Valisi Mehmet Aktaş ise konuşmasında Çanakkale’de atalarının yakaladığı ruhun çok önemli olduğunu, aynı ruhu 15 Temmuz darbe girişiminde de bu ülke vatandaşlarının yeniden gösterdiğini kaydetti. Vali Aktaş devamında “Çanakkale bizim için 102 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan öğütlerle doludur. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız, ihanet çetesine karşı verdiğimiz kahramanca mücadelemiz ve destansı duruşumuz aziz milletimizin vatanı söz konusu olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.” diye konuştu.

Karabük Milletvekili Uysal

Ak Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal da etkinlikte yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı’nın yazıldığı ve Çanakkale Zaferi’nin kutlandığı Mart ayının önemine dikkat çekerek “Bu ay millet olma bilincinin yok olduğu anda tekrar dirilişin yıl dönümüdür” dedi.

Prof. Dr. Uysal, Çanakkale’de genç yaşta şehit olan öğrencileri işaret ederek inançlarımızı, ideallerimizi yaşatmak için bugün de aynı ruha sahip olunması gerektiğini ifade etti.

Etkinlik film gösterimi, türkü ve şiirlerle devam etti

Etkinlik, Öğr. Gör. Mahire Gayıbova yönetiminde “Destanlaşan Çanakkale” konulu oratoryonun sahnelenmesi ve gerçek Çanakkale hikayelerinin anlatılmasıyla sürdü.

Programın devamında öğrencilerden Sultan Murat Özbakır “Otuz Kuş”, Mustafa Turgut Cengiz “İstiklal Marşı”, Mehmet Can Ünal “Kahramanlık”, Alper Öztürk “Veresiye Defteri”, ve Doğukan Kayan da “Bu Vatan Kimin” isimli şiirleri okudu.

Etkinliğin sonunda “Çanakkale Yolun Sonu” isimli film gösterildi ve kapanışta ise Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.