WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN “2030 YOL HARİTASI”

Bu haber 19 Nisan 2018 - 12:59 'de eklendi ve 5.871 kez görüntülendi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan “II. Uluslararası Küresel İklim Değişikliği, Çevre ve Enerji” konulu Sempozyuma katıldı.

Ceylan burada yaptığı konuşmada :  “Biz ulusal olarak küresel iklim değişikliği ile mücadele için 2030 yol haritamızı Türkiye olarak belirlemiş bulunmaktayız. Bu çerçevede Türkiye, Paris Anlaşması için sera gazı emisyonlarını 2030 yılında yüzde 21’e kadar artıştan azaltacağına ilişkin ulusal katkısını sunmuş bulunmaktadır. Bu konuda da gerekli stratejik planlarımızı yapmaktayız. Ulusal katkımıza göre 2030 yılında 246 milyon ton ve 2012-2030 yılları arasında ise toplam 1 milyar 920 milyon ton sera gazı emisyonu önlenmiş olacaktır” – “2030 yılı itibarıyla kişi başı emisyon değerimiz 13,3 tondan, 10,5 ton değerine düşecektir. Ülkemizin 2013 yılında erişeceği bu rakam OECD ülkelerinin 2012 yılı ortalaması olan kişi başı 12,5 ton değerinin dahi altında kalmaktadır. Biz ulusal olarak küresel iklim değişikliği ile mücadele için 2030 yol haritamızı Türkiye olarak belirlemiş bulunmaktayız. Bu çerçevede Türkiye, Paris Anlaşması için sera gazı emisyonlarını 2030 yılında yüzde 21’e kadar artıştan azaltacağına ilişkin ulusal katkısını sunmuş bulunmaktadır. Bu konuda da gerekli stratejik planlarımızı yapmaktayız. Ulusal katkımıza göre 2030 yılında 246 milyon ton ve 2012-2030 yılları arasında ise toplam 1 milyar 920 milyon ton sera gazı emisyonu önlenmiş olacaktır.” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Küresel İklim Değişikliği, Çevre ve Enerji” konulu II. Uluslararası Sempozyum’da, dünyanın iklim değişikliği tehdidi altında bulunduğunu, bu konunun son yıllarda uluslararası boyutta en çok konuşulan konularından olduğunu belirten Ceylan;  “Çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıyayız. Dünyamız açısından, mevcut ekosistemimiz açısından birçok tehdidi içinde barındıran tehlike ile karşı karşıyayız. Bu açıdan uluslararası kuruluşlar bu tehdidi azaltabilmek, bertaraf edebilmek için yoğun bir çaba içerisinde bulunmaktadırlar.” dedi.

 

 

– “Talepler yerine getirilmezse Paris Anlaşması onaylanmaz”

Küresel iklim değişikliğinin önüne geçebilmek için küresel iş birliğinin şart olduğunu kaydeden Ceylan, 2 yıl önce Türkiye’nin de imzaladığı, uluslararası kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılanan Paris Anlaşması’nın henüz yürürlüğe konulmadığını bildirdi.

 

 

Sempozyumda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz ile İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi Direktörü Kazım Gökhan Elgin de konuşma yaparken, Ceylan ve Elgin’e hediye takdim edildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.