22. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Eflanili Lise Öğrencisi Damla Aydemir altın madalyanın sahibi oldu.
İstanbul’da 17–20 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Damla Aydemir, Nihat Çınar Çolak ve Mert Ekim’den oluşan ekip; bölüm şefleri Seçil Erdoğmuş, Ahmet Sezer ve Şef Gürhan Durukan koordinesinde hazırladıkları menü ile jüriyi etkiledi.
Gelibolu yöresine ait yemekleri modern dokunuşlarla yorumlayan genç şef adayları; keçi sütünden aronya soslu lor helvası, göceli yağlı kayık ve ana yemek olarak hazırladıkları incik ile yarıştıkları kategoride altın madalya kazandı.
Dünya mutfağının tanıtıldığı festivalde, gastronomi eğitimi alan 1500 öğrencinin hazırladığı tabaklar; 26 ülkeden gelen uzmanların da yer aldığı 120 kişilik uluslararası jüri tarafından değerlendirildi. Türkiye’nin dört bir yanından 42 üniversite ve 107 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada elde edilen bu başarı, ilçeye büyük gurur yaşattı
Bizde BRTV ailesi olarak Eflanili Hemşehrimiz genç şef Damla Aydemir ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyoruz.
