Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Safranbolu’da TOKİ 506 Konut Yapacak

  Safranbolu’da TOKİ 506 Konut Yapacak Safranbolu Konutlarının İhalesi 13

 

sr_tk

Safranbolu’da TOKİ 506 Konut Yapacak

Safranbolu Konutlarının İhalesi 13 Haziran 2013’te Gerçekleştirilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  düşük katlı konut projelerinin örneklerini uygulamaya koydu. İdare,  Safranbolu’da başlatacağı zemin + 5 katlı konutların ihalesini 13 Haziranda yapacak.

Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un yoğun çabaları ile daha önce 460 konut olarak başlatılan Yazıköy yolu üzerinde yapılacak TOKİ Sosyal Konut projesinde yeni bir çalışma ile son rakam 506 oldu. Yine Bu proje içerisine ayrıca bir İlköğretim Okulu da ilave edildi. Proje kapsamında ilave edilen 46 konut için önümüzdeki günlerde yeniden kura çekimi yapılacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Bilindiği üzere TOKİ inşaata başladığı şehirlerde o şehrin mimarisine göre konutlar yapacak. Bu nedenle Safranbolu’muzun muhteşem mimarisi bu konutlarda da yaşayacak. Yapılacak olan ek 46 konut için yeniden bir kura çekimi yapacağız. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarına vesile olacağız. Bunun mutluluğu bizlere ziyadesi ile yetiyor. Bu vesile ile yaşadığımız bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen, Kalkınma Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ceylan Beyefendiye, Mehmet Ali Şahin Beyefendiye ve Sayın Valimize ve TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyor, şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum ” dedi.

İhale 13 Haziranda

TOKİ tarafından Safranbolu’da inşa edilecek 506 konut da yöresel mimari dikkate alınarak planlandı. Zemin + 5 kat planlanan konutlar 2 + 1 niteliğinde 84 metrekare büyüklüğünde yapılacak. Safranbolu konutlarının ihalesi 13 Haziran 2013’te gerçekleştirilecek.

UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Safranbolu’da ”Safranbolu Evi” görünümlü konutların yapılacağını belirten Karabel, ” Safranbolu evlerinin sadece görsel güzelliklerine bakmamak lazım. Ekonomiklik, kullanılabilirlik, yani aklınıza gelebilecek her türlü güzellik Safranbolu evlerinde mevcuttur. Mesela evlerin bodrum katlarının köşeleri, hayvanların çektiği araçların dönüşlerinde herhangi bir sıkıntı çıkmasın diye tıraşlıdır. Yani bunun gibi incelikler vardır. Banyosundan, oturma odasından tutun her şeyi belli bir amaç dâhilinde yapılmıştır. Biz de daha önce atalarımızın yaptığı kültürel miraslarımızdaki inceliklere dikkat ederek, yeni konutlarımızın tasarımlarını yapıp ihalelerini gerçekleştireceğiz “ dedi.



Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6