Zonguldak’ın merkez ve Kilimli ilçesinde, jandarma komando timlerinin, işletilen kaçak maden ocaklarına yönelik operasyonunda tespit edilen 49 ocak imha edildi, 21 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:
‘’Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 2021 yılı ekim ve kasım aylarında kaçak maden ocaklarına yönelik Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı’na ait Jandarma Asayiş Komando timlerinin desteği ile icra edilen operasyonlar neticesinde; Kilimli ve il merkez ilçelerinde 20’si sahipli 29’u sahipsiz olmak üzere toplam 49 kaçak maden ocağı tespit edilmiş ve kaçak maden ocaklarını işleten 21 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır.
MALZEMELERE EL KONULDU, OCAKLAR İMHA EDİLDİ, ŞÜPHELİLER HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Kaçak maden ocaklarında; 370 metre ray,
12 vagon, 4 vinç, 6 kazma ve 7 kürek ele geçirildi. Söz konusu kaçak maden ocaklarının imhası sağlanarak, şüpheli şahıslar hakkında adli işlemler başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’