WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Günde 1 Ton Dezenfektan Üretiliyor

Bu haber 17 Nisan 2020 - 17:57 'de eklendi ve 5.334 kez görüntülendi.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kimya bölümü öğretmenleri korona virüsten korunma amacıyla günde 1 ton dezenfektan üretimi yapıyor.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kimya bölümü öğretmenleri korona virüsten korunma amacıyla günde 1 ton dezenfektan üretimi yapıyor. Kurulum aşamasındaki diğer atölye ile günlük 5 ton üretilmesi planlan dezenfektanlar minimum ücret ile satılırken dezavantajlı insanlara ücretsiz dağıtılıyor.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya bölümü öğretmenleri, okul bünyesindeki atölyede koronavirüse karşı özel dezenfektan solüsyonu üretimine ağırlık verdi. Koronavirüs nedeniyle eğitime geçici bir süre ara verilmesine rağmen kimya bölümünde eğitim veren 3 öğretmen, dezenfektan üretmeye devam ediyor. Okulda günde 1 ton dezenfektan üretiliyor. Üretilen dezenfektanlar talepte bulunanlara gönderiliyor. Okulun kimya atölyesinde dezenfektan solüsyonunun yanı sıra oksijen bazlı yüzey dezenfektanı ve klor bazlı ortam dezenfektanı üretimi de yapılabiliyor.

Yapılan üretimi anlatan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Kamer Kurtul: ‘’Ürettiğimiz dezenfektanlar şuanda el dezenfektanı, yüzey dezenfektanı ve ortam dezenfektanı. Bunlar oksijenli su bazlı. El dezenfektanlarımız alkol bazlı. yüzde 70 alkol ve gliserin var içinde.El dezenfektanlarımızın içinde hiçbir katkı maddesi bulunmamakta. Yaptığımız dezenfektanlar içinde yüzde 70, Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği ölçüler doğrultusunda minimum yüzde 70 alkol ve elimizi tahriş etmemesi için kullandığımız gliserin var. Hiçbir şekilde elde tahribat ve herhangi bir cilt bozukluğuna sebebiyet vermez. Ürettiğimiz ürünlerden bir tanesi oksijen bazlı yüzey dezenfektanı ve Klor bazlı ortam dezenfektan üretiyoruz. Bunların da özellikle oksijen bazlı olanları herhangi bir tortu bırakmıyor.’’ Diye konuştu.

Üretilen dezenfektanlardan dezavantajlı kişilere ücretsiz şekilde dağıttıklarını belirten Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Duranel:’’İki haftadır dezenfektan üretimi yapıyoruz. Şu anda coronavirüs sebebiyle hızlandırdık. Üretimlere başladık ve bir kısım ürünlerimizi ürettik. Daha da üretmeye devam edeceğiz. Bizler burada üretmiş olduğumuz ürünleri belirli bir maliyeti var bunları karşılamak adına dışarıya satış yapabiliyoruz. Üretmiş olduğumuz ürünlerin bir kısmını ise dezavantajlı gruplara ücretsiz olarak veriyoruz.

Eğitim atölyemiz kurulum aşamasında. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. İhalemiz yapıldı. Yüklenici firmamız şu anda atölyemiz için gerekli çalışmaları başlattı. Bu çalışmalar 1 hafta içerisinde tamamlanacak. Daha hızlı ve seri bir şekilde üretim yapabileceğiz. Üretim atölyemizde günde en az 5 ton üretmeyi hedefliyoruz.’’ Diye konuştu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.