TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2026 Yılı Bütçe Görüşmeleri sırasında AK Parti Grubu adına konuşan Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Karabük’te hematoloji bölümü bulunmadığına ilişkin açıklamasına cevap verdi
CHP Genel Başkanı Özel’in, Karabük’te hematoloji uzmanı olmadığı ve hastaların bu nedenle Ankara’ya gitmek zorunda kaldığı yönündeki ifadelerinin gerçek dışı olduğunu belirten Keskinkılıç, Karabük’te hematoloji bölümünün aktif şekilde hizmet verdiğini ifade etti.
Milletvekili Keskinkılıç, bu bilginin yanlış olduğunu ve hem kamuoyunu hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanaklarını yanıltabileceğini belirterek şu verileri paylaştı:
- Son bir yılda 6.200 hasta hematoloji polikliniğinde muayene edildi.
- 177 hasta hematoloji servisinde yatarak tedavi gördü.
Keskinkılıç, bu rakamların Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hematoloji alanında etkin bir sağlık hizmeti sunulduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti.
“Genel Başkana Yanlış Bilgi Verilmiş”
Milletvekili Keskinkılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na eksik ve hatalı bilginin iletildiğini söyleyerek şu değerlendirmede bulundu:
“Karabük’te hematoloji bölümünün olmadığı yönündeki ifade tamamen yanlıştır. Bu hatalı bilginin Meclis kürsüsünden dile getirilmesi, Sayın Genel Başkan’ı da zor durumda bırakabilecek çok yanlış bir bilgidir. Karabük’te hematoloji alanında güçlü bir uzmanlık hizmeti verilmektedir.”
AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük’te hem sağlık hizmetlerinin hem de diğer kamu yatırımlarının güçlü biçimde sürdüğünü ifade etti.
