WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

POSBIYIK’TAN DEMİRYOLU HATTI AÇIKLAMASI

Bu haber 01 Kasım 2023 - 13:54 'de eklendi ve 1.667 kez görüntülendi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kasım Ayı Meclis Toplantısında İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattına entegre olmak istediklerini söyledi. Bölgedeki belediye başkanları ve siyasilere çağrıda bulunan Başkan Posbıyık demiryolu hattı projesinin takipçisi olmalarını istedi.

Başkan Posbıyık, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu; “Batı Karadeniz bölgesini yeniden ayağa kaldıracak olan proje, Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Alaplı, Ereğli, Bartın Limanı Demiryolu Projesi’dir.

Yıllardır hayalimiz olan bu projede, Adapazarı-Karasu arasındaki 1.etap çalışmaları hala bitirilmemiştir, 2029 yılı için bitirilmesi öngörülmektedir. Bölgemiz için ise 30 yıl içerisinde herhangi bir perspektif ortaya konulmamıştır.

Kdz. Ereğli olarak bir an evvel İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattına entegre olmak istiyoruz.

Türkiye’nin yassı çelik devine ev sahipliği yaparken demiryolu ağına bağlı olmayan tek kenti olarak Düzce-Zonguldak-Bartınlı yöneticilere, siyasilere, belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Bir araya gelelim, bu konuda ortak bir ses verelim.

Bölgenin geleceği açısından, ulaşım damarlarının açılması için bu projeyi çok önemsiyorum. Birlikte hareket edersek başaracağımıza inanıyorum.

Karasu-Kocaali-Akçakoca-Alaplı-Ereğli-Bartın arası 281 kilometre uzunluğundaki proje Batı Karadeniz ekonomisini canlandıracak.

Batı Karadeniz limanlarını İç Anadolu’ya bağlayacak olan demiryolu projesi ülkemizin ağır sanayi kuruluşlarından Erdemir ve Kardemir’i de Adapazarı bağlantısı üzerinden ülkenin demiryolu ağına bağlayacak.

Batı’dan İstanbul-Ankara demiryolu hattına, doğudan ise Zonguldak-Çankırı-Kayseri demiryolu hattına entegre edilebilecek. Böylece Batı Karadeniz’de üretilen veya limanlarına gelen yükler ülkenin her tarafında dağıtılabilecek.

Kdz. Ereğli belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşenleri yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Zonguldak 25 bin ölçekli çevre düzeni planı ve belediyemizin 1/ binlik uygulama imar planına demiryolu hattı projesi işlendi.

Son günlerde Düzce’de sosyal medya kullanıcıları ve basın mensupları arasında oluşturulan kampanyayı yürekten destekliyorum. Düzce Belediye Başkanı Sayın Faruk Özlü’nün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı dönemde de bu proje üzerinde ilgilendiğini ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğuna inandığını biliyorum.

Ayrıca Milletvekilliği döneminde projenin uygulamaya geçmesi için yoğun çabası olduğunu bildiğim Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un bu projenin hayata geçmesinde liderlik yapacağına inanıyorum.

Sizlerin huzurunda bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bölgemizin kalkınması ve gelişmesi için lütfen bir araya gelelim, demiryolu hattı projesinin takipçisi olalım. Projenin İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattına entegre edilmiş şekliyle hem yolcu, hem yük taşımacılığı şeklinde planlanmasını sağlayalım. Artık kaybedecek bir dakikalık dahi zamanımız yok.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.