Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK İl Müdürü Nuri Akçay, 2015 Yılı faaliyetlerini değerlendirdi

SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ NURİ AKÇAY KARABÜK’TE 2015 YILI FAALYETLERİNİ

SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ NURİ AKÇAY KARABÜK’TE 2015 YILI FAALYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ. AKÇAY, KURUM İÇİN YAPILAN YENİ HİZMET BİNASININ DA İNŞAATININ TEMMUZ AYI GİBİ TAMAMLANMASINI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ. TOPLANTININ SONUNDA 5 SİGORTALIYA EMEKLİLİK BELGELERİ VERİLDİ.[jwplayer mediaid=”19159″]

Nuri Akçay yaptığı değerlendirmesinde;

Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, Sigortalı ve işverenlerimize, doğumdan ölüme, ölümden sonrada hak sahiplerine Kaliteli, Adil, Müşteri memnuniyetli hızlı bir şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz.

Karabük ilimizin 2015 yılı faaliyetlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • 2014 yılında sigortalı sayımız; 57.393 iken % 12.5 artışla 2015 yılında 62.362’ye yükselmiştir.
  • 2015 yılında Emekli sayımız ise 51.050’ye yükselmiş, 81 il arasında il nüfusuna oranı %22,00 ile Zonguldak, Sinop, Bartın dan sonra ilk 4. Sırada yer almaktadır.
  • 2015 yılında; 277.470.350,00 TL Sigorta Prim tahakkuku olmuş, 258.903.177,00 TL Prim tahsilatı yapılmış, Prim tahsilatımız %93,32 olarak gerçekleşmiştir.
  • 2015 yılında toplam 1453 sigortalımızın emekli aylığı bağlanmış, 2141 emeklimizin de intibak ve 2. Karar işlemleri yapılmıştır.
  • Emekli aylıklarını hiç bekletmeden bağlamada 2014 yılında 81 il arasında birinci olmuştuk, 2015 yılında da 8,67 gün sayısı ile yine 81 il arasında birinci olduk.
  • 2015 yılında Kurumlardan KADİM(Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele) Servisimize gelen belgelerin tetkiki ile, Kuruma ALO 170 Şikayet ve İhbar hattından gelen şikayetlerin denetiminde 25 adet kayıtsız işyeri tespiti yapılarak kayıt altına alınmış, 310 kişi kayıtsız çalışan tespit edilmiş, sigortalı olarak kayıt altına alınmıştır.
  • Şikayet ve denetim sonunda İşverenlerimizin yanında; bir tek sigortalı tespit edilmesi halinde bürüt asgari ücretin 4 kati 6.580,00 TL Ceza tahakkuk edeceğini ve ayrıca kanuni teşviklerinin de kesileceğinin burandan tüm işverenlerimize duyurmak istiyorum. Bu nedenle işverenlerimizin ağır para cezasıyla karşılaşmamaları için sigortasız işçi çalıştırmamalarını önemli rica ediyorum.
  • İl Müdürlüğümüz de 2013 yılından sonra Muvazaalı boşanma şikayetleri azalmış, 2014-2015 yılında toplam 67 adet ihbar ve şikayet alınmış, bunlardan 38’inin denetimi yapılarak 5 adet Muvazaalı boşanma tespit edilerek aylıkları kesilmiş, denetimi yapılacak 29 adet ihbar ve şikayet kalmıştır.
  • 2015 yılında İşveren Sigortalı ve hak sahiplerine 79.237 adet Hasta Sevk yolluk ödemesi, Hastalık ve İş Kazası rapor ödemesi, Ortez, Protez ve Tıbbı cihaz ve Optik ödemeleri yapılarak, toplam 7.279.525,00 TL Sağlık ödemesi yapılmıştır.
  • Karabük ilimiz ve Safranbolu Merkezimizde 87 Kurum, 27 Şirket olmak üzere toplam 114 personelimizle Kardeşlik Duygusu ve Kurum Kültürü oluşturarak müşteri memnuniyetli hizmet vermeye devam ediyoruz İşverenlerimize Sigortalı ve Hak sahiplerine Selamlarımla saygılar sunuyorum.” dedi


Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6