Hüseyin, Gonca Çelik’in 5 aylık oğulları Uras Çelik’e doğumdan kısa süre sonra yapılan topuk kanı testiyle SMA Tip 1 tanısı konuldu. Aile, oğullarının hayatta kalabilmesi için gerekli olan gen tedavisine ulaşabilmek amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı.
İstanbul’da yaşayan Sinoplu Çelik ailesinin 5 aylık oğulları Uras’a 14 günlükken SMA Tip 1 tanısı konuldu. Çelik ailesi 77 milyon liralık tedavi ücretinin bulunması için valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Şuana kadar kampanyanın %38’i tamamlandı.
Anne Gonca Çelik ve Baba Hüseyin Çelik 77 milyon liralık tedavi ücretinin bir an önce bulunması ve Zolgensma adlı gen tedavisinin uygulanması için gün sayıyor.
Uras bebeğe destek olmak ve kampanya hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için Instagram’da @smaurascelik adlı hesap açıldı.
Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, İstanbul Valiliği onaylı hesaplar üzerinden bağış yapabiliyor.
