KARÇİMSA Yönetim Kurulu Başkanı Soner Özbey, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş hisselerinden 1,5 milyonluk TL’lik daha alım yaparak payını yüzde 10 seviyelerine çıkardı.
Son günlerde Karabük kamuoyu başta olmak üzere, ülke genelinde Demir Çelik sektörünün merak edilen isimlerinden olan başarılı iş insanı Soner Özbey, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 1 milyon 501 bin 28 TL tutarında hisse alımı gerçekleştirdiğini bildirdi. Açıklamada, bu işlemle birlikte KARDEMİR sermayesindeki paylarının yüzde 10 sınırına ulaştığı belirtildi.
Borsada işlem gören A, B ve D Grubu hisselerinde ciddi alımlar yaptığı ifade edilen Soner Özbey’in şirket yönetiminde de yer alması bekleniyor. Genç iş insanı Soner Özbey, son aylarda Safranbolu ve Karabük’te yaptırdığı ve yaptıracağını açıkladığı hayır işleri ile de dikkat çekiyor. Özbey’in, Çimento ve Demir Çelik sektörleri dışında da ülke genelinde ve uluslararası alanda önemli yatırımları bulunuyor.