WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

BEKLENEN UÇAK İNDİ…

Bu haber 12 Mayıs 2019 - 13:26 'de eklendi ve 9.892 kez görüntülendi.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul- Zonguldak seferleri başladı. Zonguldak Havalimanı’nda ILS cihazının takılması ve test sürüşlerinin yapılmasının ardından İstanbul Havalimanı’ndan kalkan “Edirnekapı” uçağı, 87 yolcusuyla Zonguldak Havalimanı’na indi. TK 2732 sefer sayılı uçak, inişin ardından su takıyla ve alkışlarla karşılandı, yolculara karanfil takdim edildi. Seferlerin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Zonguldak Valisi  Erdoğan Bektaş, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ile Hamdi Uçar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra ilçe belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. – “Mutlu bir gün yaşıyoruz” THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’ya yaptığı özel açıklamada, Zonguldak’a ilk seferi gerçekleştirdiklerini belirterek, mutlu bir gün yaşadıklarını söyledi Ekşi, “Bizler de havalimanlarına uçmak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Devlet Hava Meydanları İşletmesi 4 milyon lira civarında bir yatırım yaptı, ILS sistemleri kuruldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı vardı, ‘Bir an önce bitirilsin.’ diye. Onlar bitirildikten sonra gerekli hazırlıkları yaptık. Bugün inşallah haftada 3 sefer olmak üzere seferlerimize başladık. Zonguldak ve bölge illeri Bartın ve Karabüklüler, artık İstanbul’a ve dolayısı ile bağlantılı olarak Türkiye ve Dünyanın her yerine çok daha kolay ulaşım sağlayabilecekler. ” diye konuştu. Saat 08.40 dolayında Zonguldak havaalanına inen uçak, yaklaşık 2 saat sonra 104 yolcusuyla İstanbul Havalimanı’na dönüş yaptı. İstanbul-Zonguldak seferlerinin salı, perşembe ve pazar günleri gerçekleştirileceği bildirildi.

ALM ANYA’DAN GELDİLER

Milli hava yolu şirketimiz, THY’nin İstanbul-Zonguldak seferine yapan ilk uçak ile Zonguldak havalimanına gelmek için Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Zonhav Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Kahya, Almanya’da yaşamını sürdüren yöremizin tanınmış ses sanatçısı Sezai Çağdaş ve bazı gurbetçi hemşehrilerimiz Almanya’dan geldiler. Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak “Çok mutluyuz, milli havayolu şirketimiz THY seferlere başladı. Bu biz gurbetçiler için çok önemli. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim” derken, Zonhav Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Kahya’da, bugün THY ile iç hat seferlerinin başladığını, yakın bir gelecekte de Atlas Global hava yolunun Düsseldorf-Zonguldak seferlerinin başlayacağını belirterek “Zonguldak, Bartın ve Karabük illerimiz ile bölgemize hayırlı olsun. Özellikle biz Avrupa’da yaşayan bölge insanımız için çok güzel gelişmeler yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

KARABÜK’TEN SADECE BRTV VARDI…

Zonguldak Havaalanına milli hava yolu şirketimiz, THY’nin iç hat seferlerinin başladığına tanıklık etmek amacı ile Zonguldak ve Bartın’dan üst düzey yetkililer ve basın mensupları bulunurken, Karabük’ten konuyu en başından bu yana yakından takip eden BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ile Genel Müdür Zafer Acar, karşılama töreninde hazır bulundu. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye teşekkür eden ve özel bir söyleşi yapan BRTV Yönetim  Kurulu Başkanı Çetinkaya, Genel Müdür Ekşi’ye özel bir Safranbolu lokumu hediye etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.