WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

MİLLETVEKİLİ TUNÇ: “GÜRCÜOLUK MAĞARASI’NI TURİZME KAZANDIRIYORUZ”

Bu haber 01 Haziran 2020 - 14:05 'de eklendi ve 48.104 kez görüntülendi.

BARTIN TURİZMİNE YENİ BİR ESER DAHA…

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı yapım ihalesinin 15 Haziran 2020 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Bartın İl Şube Müdürlüğünce gerçekleştirileceğini açıkladı.

2013 yılında Tabiat Parkı ilan edilmişti.

Bartın’ın gerek sahil turizmi, gerek kültür turizmi, gerekse doğa turizmi açısından daha da ileriye taşıyacak yatırımlara devam ettiklerini belirten Milletvekili Tunç, bu amaçla Gürcüoluk Mağarasını da yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olması için çalıştıklarını, 2013 yılında Tabiat Parkı ilan edilen, 2016’da gelişme planı çalışmaları ihale edilen doğa harikası Gürcüoluk mağarasına 15 Haziran’da yapılacak ihale kapsamında Gürcüoluk Mağarasının iç ve dış çevre düzenlemesinin yapılacağını, Tabiat Parkı İçinde 1 adet Bay 1 adet Bayan wc ve mescit, 1 adet giriş kontrol kulübesi, Çöp Kutusu, Piknik Masası, Korkuluk vb çalışmalar ile Çevre Düzenlemesinin Kayrak Taşı ile yapılacağını söyledi.

Milli bir miras olarak bırakılması için çalışmalara başlandı

Milletvekili Tunç, Gürcüoluk Mağarasını 2013 yılında “tabiat parkı” ilan ederek koruma altına aldıklarını belirterek, doğa harikası mağaranın korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı karşılanabilmesi, koruma ve kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılması amacıyla Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı’nın Gelişme Planı’nın yapılmasını sağladıklarını, bu plan doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Gürcüoluk Mağarası, Amasra Makaracı Köyü mevkiinde bulunuyor.

Gürcüoluk Mağarası, Bartın’ın Amasra ilçesinin yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda, Gölleryazı mevkiinde, Makaracı köyünün 2 kilometre doğusundaki iki büyük dolini birbirinden ayıran sırtın kenarında yer alıyor.

Tabiat turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.

Yatay uzunluğu 169 metre olan Gürcüoluk Mağarası tek bir galeri şeklinde gezilemiyor. Mağara, ana girişten sonra karşılaşılan geniş salondan ayrılan odalar sebebiyle bir çekirdek etrafında oluşmuş hücreleri andırıyor.

Genişliği 2 – 2,5 metre, yüksekliği 1-7 metre arasında değişen mağaranın içi, sarkıt, dikit, sütun, mağara incisi ve iğnesi, örtü, duvar ve perde damlataşlarıyla kaplı bulunuyor. Ayrıca tabanında, özellikle doğu giriş galerisinde kalın bir erime ve birikim toprağı yer alıyor.

Gelişimini tamamlamış ancak, mağara içi şekillenmesi devam eden Gürcüoluk Mağarası’nın, tabiat turizminin gelişmesine katkı sağlaması öngörülüyor. Amasra ilçe merkezi, Küre Dağları Milli Parkı, Güzelcehisar Lav Sütunları ve Safranbolu’ya yakınlığın, mağaranın ziyaretçi potansiyelini artırması bekleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.