WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

1122 kişiye PCR ve Antikor tarama testleri başladı

Bu haber 15 Haziran 2020 - 17:50 'de eklendi ve 4.781 kez görüntülendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’de 81 ilde başlatılan antikor taraması Karabük’te de İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatıldı.

Korona virüste bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan antikor testi uygulaması, Karabük’te bugün itibari ile başladı.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı : ‘’Pandemi tedbirleri kapsamında 1122 hanede PCR ve antikor testi yapılacak. Sağlık bakanlığımızın korona virüse karşı ülkedeki bağışıklık ve hastalık taşıma düzeylerinin tespiti için planladığı yaygın test uygulaması ekiplerimiz tarafından bugün itibariyle başladı. İlimizde ilçelerde dahil 1122 kişiye bağışıklık düzeyini gösteren antikor ve PCR testi yapılacaktır. Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen 45 sağlık çalışanından oluşan 15 ekip, TÜİK tarafından iletilen listelerdeki hanelere ulaşarak, uygulama hakkında bilgi verecek ve testleri kabul eden kişiye  hem bağışıklık tespit eden antikor testini hemde hastalık durumunu gösteren PCR testini yapacaklar. Test sonuçları bize, ilimizde hastalığı belirti göstermeden atlatmış ’sessiz hastaları’ ve hastalığı taşıyan olası ’gizli pozitifleri’ tespit etme imkanı verecektir.’’ İfadelerine yer verdi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.