WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

3 NİSAN YAKLAŞIRKEN…

Bu haber 19 Şubat 2013 - 18:30 'de eklendi ve 7.978 kez görüntülendi.

3 Nisan 1937 tarihi 13 hanelik bir köyün il oluşuna giden öyküsünün başlangıcından daha büyük bir anlamı vardır. 3 Nisan 1937’de Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temeli atılırken Türkiye’de ağır sanayiye geçişin öyküsü başlamıştır. Dolayısıyla 3 Nisan tarihi sadece Karabük’ümüz için değil, ülkemiz için önemli bir tarihtir.

Birkaç yıl önce Karabük’te 3 Nisan tarihi unutulunca BRTV olarak biz devreye girmiş ve halkımızla birlikte 3 Nisan ruhunu yeniden canlandırmaya çalışmıştık. Ancak, doldurma suyla değirmen nasıl çalışırsa son yıllarda 3 Nisan kutlamaları öyle kutlanıyor. Can Direkçi, Nurullah Çakır ve şimdiki Valimiz İzzettin Küçük’ün kişisel çabaları ile bir takım etkinlikler yapılıyor.

Bugün, Valimiz Başkanlığında 3 Nisan kutlama törenleri hazırlıkları ile ilgili bir toplantı yapıldı. 3 Nisan’da nelerin yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Belli ki, bu yıl da fazlaca bir etkinlik olmayacak.

3 Nisan’lar böyle kutlanmamalı bize göre.. Peki nasıl kutlanmalı yazmaya çalışalım.

Her şeyden önce 3 Nisan’ın yerel ölçekte Karabük için önemli bir gün olmadığını bu ilde yaşayan herkes kabul etmelidir. 3 Nisan tarihi bu ülkede yaşayan herkesi yakından ilgilendirmektedir. Büyük Önder Atatürk’ün bizzat yakın ilgisi ve dönemin Başbakanı İsmet İnönü, Türkiye’nin gelişip kalkınması için ağır sanayiye geçmesi gerektiği fikri ve bilinciyle ülkemizdeki ilk ağır sanayi hamlesini Karabük’ten başlanmıştır.

Bu nedenle, 3 Nisan tarihinin önemi onların koltuklarında bugün oturan ve yarınlarda da oturacak olan  Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan olmak üzere iktidar partisinden, muhalefet partilerine, ağır sanayi ile ilgili kamuda görevli ilgili ve bilgililerden, özel sektör temsilcilerine ve ulusal medya kuruluşlarının yöneticilerine anlatılmalıdır. Anlatılmakla da kalmayıp, 3 Nisan tarihinin ülke için önemi yukarıda belirttiğimiz zevatın beynine nakşedilmelidir.

3 Nisan kutlamalarına Cumhurbaşkanı, Başbakan, ilgili Sanayi Bakanı gibi katılım sağlandığında ülke medyası da ister istemez uzun uzun 3 Nisan tarihinin önemini ve Karabük’ü günlerce anlatmak durumunda kalacaklardır.

3 Nisan tarihinin önemine bu ilin insanları olarak biz inanırsak olur bunlar. Ama, geçim derdine düşüp unutursak, işte böyle savsaklama bir kaç etkinlikle geçiştirilir gider.

Müslümanlar olarak bizlerin nasıl Ramazan ve Kurban Bayramlarımız, Türk vatandaşı olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, Amerikalıların 4 Temmuzları, Hristiyanların Noelleri ya da Christmas bayramları nasıl önemliyse Karabük olarak bizim de 3 Nisan Bayramımız öylesine önemli hale gelmelidir. Her şeyden önce bunun için Karabüklülük ruhunun oluşması gerekmektedir. Bu ruh oluştuğunda 3 Nisan’ların öneminin daha da artacağına inanıyoruz. Tam anlamıyla Karabüklülük ruhunun oluşmasına kadar 3 Nisan’larda hiç değilse bu tarihin unutulmaması için yapılan bu etkinlikleri de önemsiyor, emeği geçenlere teşekkür ediyor ve kutluyoruz. Ancak, bugün Sayın Valimizin de toplantıda belirttiği gibi Demir Çelik’ten trene binip, kendilerini İstasyonda karşılatma gibi abuk subuk etkinliklerin de kutlama programlarından çıkarılmasında fayda olacak diye düşünüyoruz.

 

 

Mehmet Çetinkaya
Mehmet Çetinkayamehmet@brtv.com.tr
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Gazeteciliğe Karabük'te Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi'nde başlamıştır. 29 Mart 1996 tarihinde BRTV ile televizyon ve radyo yayıncılığına sektörüne girdi. 18 yıla yakın karasal yayıncılığın ardından; BRTV yayınları günümüzde milli uydumuz Türksat'ın kapsama alanındaki 70 dolayında ülkeden izlenmektedir. BRTV bölgemizin Dünya ya açılan penceresi olarak bilinirken, Mehmet Çetinkaya'da çeyrek asırdan bu yana Dünyayı gezmekte ve gittiği ülkeler ile ilgili yayınladığı gezi notları ile tanınmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Mustafa Yanık25 Şubat 2013 / 15:36Cevapla

Her yıl her nedense 3 Nisan’ı gündeme almak bize kalıyor. Bu günün önemini kavramamakta hem ilgililere hem de halkımız ısrar ediyorlar. Konuyu gündeme aldığın için teşekkür ediyorum sevgili Çetinkaya.
3 Nisan geçiştirilmemeli, adam gibi kutlanmalıdır. Bu geçmişe karşı borç, geleceklere karşı da görevimizdir.