WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Kilisli Gazeteciden BRTV’ye övgü

Bu haber 08 Haziran 2020 - 19:57 'de eklendi ve 2.583 kez görüntülendi.

Karabük’ün il oluşunun 25. yılı dolayısı ile  BRTV ‘de 6 Haziran akşamı yayınlanan program yurt içi ve yurt dışındaki pek çok hemşehrimiz tarafından izlenirken diğer illerin yayın organlarının da dikkatini çekti. Karabük’le aynı dönemde il olan Kilis basını BRTV’nin il Karabük’ün il oluşunun 25. yılına özel yapılan programını örnek gösterdi.

Kilisli, gazeteci Hamza Özkaya BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ve ekibinin Karabük’ün il oluşunun 25. yılına özel yapmış olduğu ve birbirinden önemli konukların katıldığı programla ilgili bir yazı paylaştı ve BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ve BRTV ailemizi tebrik etti.

Gazeteci Hamza Özkaya’nın yazısı şu şekilde;

Bundan tam 25 yıl önceydi. Kilis, Karabük ve Yalovada ve bazı kasabalarda ara yerel seçimlere gidiliyordu.
Çok iyi hatırlıyorum 1995 yılının Haziran ayında yapılan seçimler öncesinde dönemin Başbakanı Tansu Çiller Kilise seçim otobüsünün önünde 79 plakayı taşıyarak şehre girmiş Cumhuriyet meydanında son mitingi yapmıştı.
Kilisliler hala inanmıyorlardı il olacaklarına. Yıllarca Gaziantepin gölgesinde kalmış sanayisi gelişmemiş, ekonomisi maalesef yok denecek kadar sıkıntılı.
Karşımızda Doğusuna Gaziantepi almış, Batısına Hatayı almış, Kuzeyinde Suriye sınırı, Güneyinde ise Kahramanmaraş üçgeninde kalmış çıkmaz sokak bir Kilis var.
Tabi o zaman seçimlerin kazanılması için Kilisin, Karabükün ve Yalovanın kesinlikle il olması icap ediyordu ve seçim gecesi Kanun hükmünde bir kararname ile bu şirin 3 ilçemiz il hüviyeti kazanmıştı.
Peki, Kilis il olduktan sonra ne oldu. Kilis dünyada tanınan bir şehir olması hesabıyla 5 bin yıllık bir geleneğe sahip. İçerisinden medeniyetler çıkmış.
Ancak Kilisin reklamı konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz gibi. Kilis Zeytinyağımızı, yemek olarak daha bir çok çeşitlerimiz var da en önemlisi Kilis tavamızı, tatlı olarak cennet çamurumuzu ve Kilis katmerimizi tanıtmakta sıkıntılar yaşıyoruz.
Bir şehrin reklamı televizyonu ve takımı ile olur ben buna inanan birisiyim. Bunu söylerken çok ciddi anlamda söylüyorum hamaset yapmıyorum. Kilisin bir televizyonu olsun bir de başarıdan başarıya koşan bir futbol takımı olsun bu şehrin reklamı çorap söküğü gibi kendiliğinden gelir.
Şimdi bir kıstas yapacağım. Bakın Pazar günü televizyon izliyorum. Kumanda elimde zap yapıyorum. Bir anda Digitürk 678. kanalda Karabükün televizyonu olan BRTV karşıma çıktı. Televizyonda bir Vestern filmi yani kovboy filmi oynuyordu. Takıldım kaldım. Biraz sonra reklamlar girdi.
Hani yukarıda demiştik ya Karabükte Kilis gibi aynı tarihte il olan bir yer diye. Karabükün televizyonunda Karabükün il oluşu ile ilgili reklamları izliyorum. Kendi kendime dedim ya helal olsun vallahi Karabüke. Hem il oldular hem de televizyonları bangır bangır şehrin reklamını yapıyor. İç geçirdim keşke Kiliste de olsa dedim ama nafile.
Bizim TV79umuz vardı. Ekonomik sebeplerden ve sıkıntılardan kapanmak mecburiyetinde kaldı. Her ne kadar yaşatılması için ciddi katkı olmaya çalışılmış olsa maalesef başka bir baharda nefes almak üzere kepenkleri indirmiş durumda. Ama ümit varız, inşallah diyoruz televizyonumuz yeniden hayatımıza girer.
Tabi Karabükten yayın yapan BRTV nin bu güzel çalışmasını gazetemizin sosyal medya sayfasında değerlendirdik. Yayınlamış olduğumuz yazı ve fotoğraf BRTV Genel Yayın Yönetmeni Sayın Mehmet Çetinkaya Beyin dikkatini çekmiş. Sosyal medya hesabımızın altına çok güzel olumlu bir yazı yazmış. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Bu arada Pazar günü gece Sayın Mehmet Çetinkaya ile telefonda görüşme fırsatımız oldu. Epeyce bir konuştuk. Heyecanlarını, yaptıkları, çıkardıkları işleri bizlerle paylaştı.
Karabükün il olması münasebetiyle dönemin Başbakanı olan Sayın Tansu Çiller Hanım ile canlı telefon bağlantısını yaptığını yaklaşık 3 saat süren programda Karabük, Kilis ve Yalovanın il olmasını konuştuklarını ayrıca Kilis Valimiz Sayın Recep Soytürkün de Karabük Televizyonuna canlı olarak bağlanarak Kilisin il oluşunu kutladığını belirtti.
İnanıyorum ki Kilisin tanıtımı konusunda daha güzel günler bizleri bekliyor.
Mehmet Çetinkaya Bey ayrıca Karabük TVnin Kilisin her zaman yanında olduğunu her program için kapılarının açık olduğunu istenilen programın yayınlanabileceğini bizlere söylediler. Bu nazik düşüncelerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi iletiyorum.

Hamza ÖZKAYA

 

 

 

 

 

 

BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya da sosyal medya hesabından

Hamza Özkaya’ya teşekkür etti ve şu paylaşımda bulundu;

Kaleminize, yüreğinize sağlık Hamza kardeşim. İlini, yaşadığı kenti sevmek, ruhunu koymak böyle bir şey. TV79 un mutlaka uydu lisansı vardır. Yeniden uydu yayınına başlamasını temenni ederim. İlinizin Valisi Recep Soytürk, çok çalışkan, vizyon sahibi, dinamik bir yöneticidir. Valimiz, milletvekilleriniz,İl ilçe Belediyeleriniz, işadamı, STKlar, önde gelen esnaflar ilinizdeki basın mensupları ve Kilis dışında yaşayan Kilisliler ile de bağlantılı şekilde bir dizi görüşmeler yapın. Hatta, Kanal 79u milli uydumuzda görmek istiyoruz diye kamu oyu oluşturun. Sonra gerisi gelecektir. Biz de Kardeş ilin ve tüm Batı Karadeniz Bölgesinin tek uydu kanalı olarak gerekli bilgi ve program paylaşımını yapariz. Bu arada, Kilis ile ilgili tanıtım, belgesel niteliğindeki görselleri bana ulaştırın, yayınlarız. Selam ve sevgiler.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.