WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

SAĞLIĞIN ŞAKASI, SAĞLIĞIN TORPİLİ OLMAZ…!

Bu haber 12 Kasım 2020 - 23:22 'de eklendi ve 4.746 kez görüntülendi.

SAĞLIĞIN ŞAKASI, SAĞLIĞIN TORPİLİ OLMAZ…!

Önceki gece, BRTV eski Haber Müdürümüz Şükrü Gökkaya’nın facebook hesabında bir yazı gördüm. Yazıda, bazı sağlık çalışanlarının Valilik binasında çeşitli birimlerde görevlendirildiği belirtiliyordu. Ben de, paylaştım. “Bu iddia doğruysa olacak iş değil” dedim. Ertesi gün araştırdığımızda, iddianın doğru olduğu, Sağlık birimlerinden 6-7 ebe ve hemşirelerin Valilik birimlerinde görevlendirildiği bilgisine ulaştık.

Dünya, ülkemiz ve kentimiz koronavirüs kovit 19 adı verilen bir illet ile yaklaşık bir yıldır boğuşuyor. Bütün Dünya alarmda. Ve, bu pandemide en büyük yükü kuşkusuz sağlık çalışanları çekiyor. Sağlık Müdüründen, Sağlık yöneticileri, Başhekimlerden, doktor, hemşire, ebe, hasta bakıcıdan, hastanedeki temizlik görevlisine kadar tüm sağlık çalışanları canla başla mücadele ediyor. Her birini tek tek yürekten kutluyorum. Onlara gerçekten minnettarız. Normal vatandaşlar, hasta olsalar bile hastane ortamında kononavirüs vardır diye hastaneye gitmekten korkarken, o insanlar günün yarısını, bazıları günün tamamını hastanede geçiriyorlar. Bir gün değil, bir ay değil aylardan bu yana bu amansız mücadele sürüp gidiyor.

Tam da böyle bir ortamda, ilimizde yüksek torpilli 6-7 kişinin, hastane ortamından kurtulmak, ambulans ortamından kurtulmak için başka kamu kurumlarında görevlendirilmesi, sağlık çalışanlarının moralini bozar, huzurunu kaçırır. Hiç kimsenin, canla başla çalışan sağlık görevlilerinin huzurunu kaçırmaya, moralini bozmaya hakkı yoktur. Normal zamanda bile asla olmayacak bir durum, böylesine önemli bir pandemi döneminde nasıl oluyor gerçekten şaşıracak bir durum…

Dün sabah olayın duyulması ile birlikte, Karabük Valimiz Sayın Fuat Gürel’in, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı’dan bilgi aldığını, bu personelin kimler olduğunun listesini istediğini öğrendik. Öyle umuyoruz ki, hem kamu vicdanı, hem de sağlık çalışanların moralini bozan, huzurunu kaçıran bu yanlış uygulamadan en kısa zamanda dönülecek ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilgili birimlerinde görevli sağlık çalışanları kendi birimlerine iade edilecektir.
Bu konu ile ilgili aslında yazılacak çok ağır kelimeler olabilir. Bunların bir kısmını Şükrü kardeşimiz yazmış. Biz de, daha nazik ama mutlaka sonuç alınması yönünde bir hatırlatma için bu satırları kaleme alıyoruz. Gelişmelere bakarız, “size ne, istediğimizi-istediğimiz yerde görevlendiririz” havaları eserse, o zaman kamu adına, canlarını dişine takarak hepimizin can güvenliği için insanüstü çalışan sağlık çalışanı kardeşlerimiz adına, insanlık adına mutlaka söyleyeceklerimiz olur.

3 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYOR…

Karabük il genelinde yaklaşık 3 bin dolayında sağlık çalışanı var. Doktorlarımızdan, hastane temizlik görevlilerine kadar 3 bin dolayında sağlık çalışanı arasında, dilden dile, kulaktan kulağa yayılan torpilli 6-7 kişinin en kısa zamanda kurumlarına geri verilmeleri bekleniyor. Valiliğin çeşitli birimlerindeki ebe-hemşirelerin, gerçek görev yerlerine dönmelerini sadece sağlık çalışanları istemiyor, Karabük halkı da istiyor, kamuoyu da istiyor.
Bazı torpillilerin, biz kendi birimlerimize dönersek çalışmayız şeklinde havalarda olduğunu duyuyoruz. Mesela Sinop’tan gelip, Karabük’te sağlık birimlerinde ısrarla çalışmak istemeyen, aylarca sürekli raporlar alan sağlık çalışanı, çalışmak istemiyorsanız lütfen moral bozmayın. Yenice ilçemizde toplum sağlığında görevli bir ebenin Allah aşkına Valilikte, ya da ilgisiz bir birimde ne işi olur?

Sonuç olarak, ilimizde görev yapan 3 bin kahraman, özverili, yüreği insan sevgisi dolu, aylardan bu yana çoluk çocuğundan ayrı bizlerin sağlığı için kendi aile düzenlerini bozan, kendi sağlıklarını ortaya koyan sağlık çalışanlarımız adına ve Karabük kamuoyu adına Sayın Valimizin duruma el koyacağını ve en kısa zamanda gereğini yapacağına inanıyoruz.

Mehmet Çetinkaya
Mehmet Çetinkayamehmet@brtv.com.tr
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Gazeteciliğe Karabük'te Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi'nde başlamıştır. 29 Mart 1996 tarihinde BRTV ile televizyon ve radyo yayıncılığına sektörüne girdi. 18 yıla yakın karasal yayıncılığın ardından; BRTV yayınları günümüzde milli uydumuz Türksat'ın kapsama alanındaki 70 dolayında ülkeden izlenmektedir. BRTV bölgemizin Dünya ya açılan penceresi olarak bilinirken, Mehmet Çetinkaya'da çeyrek asırdan bu yana Dünyayı gezmekte ve gittiği ülkeler ile ilgili yayınladığı gezi notları ile tanınmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.