WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Afetlere Karşı Bilinçli Toplum

Bu haber 03 Mart 2015 - 17:06 'de eklendi ve 5.626 kez görüntülendi.

afet

Afetlere Karşı Bilinçli Toplum

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda Karabük Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle konferans gerçekleştirildi.

Programa Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Emniyet Müdürü Dr.Serhat Tezsever, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, Defterdar Vekili Özen Topal İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet SARI, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç ile öğrencilerimiz katıldı.

Programda ilk olarak Vali Yardımcısı Erkan Çapar ‘Afet Yönetiminde Deneyim’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Vali Yardımcısı Erkan Çapar yapmış olduğu sunumda şunları belirtti: “Yönetim hayata ve dünyaya hükmetme kavramıdır, hayatın bütün alanlarını etkiler. Yönetişimde son yıllarda yönetilenlerinde bu konuya dâhil olduğunu görüyoruz. Doğa olayları devletin planladığı bir durum değildir ancak Türkiye’de maalesef afet olunca halkımız afetin sorumlusu olarak devleti görüyor. İşte bu noktada devlet kadar bireylerinde bilinç sahibi olması gerekmektedir. Meslek hayatım boyunca 4 afet yönettim. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki Önceden oluşturulan afet planlarının ne yazık ki tatbikat olmadığı sürece sadece yazılı bir metin olarak kaldığını gördüm. Bu metinlerin test edilip tatbikatlarının yapılması bu noktada çok önemlidir. Afet başlangıçta iyi yönetilirse daha iyi sonuçlar alınır. Karar vericiler bir insan hayatını etkilediği için hızlı ve doğru karar vermesi çok önemlidir. Burada cesur olma kavramı gündeme geliyor. Doğru bilgi almak ve o bilgiyi paylaşmak da önemlidir. Kurumsal olmayan kuruluşların kriz merkezi ile uyumlu çalışması gerekmektedir.” dedi.

Afette medya ilişkilerinin çok önemli olduğunu belirten Çapar, ulusal medyanın temsilcileri ile sürekli görüşme halinde olacak bir basın danışmanının o merkezde bulunması gerektiğini belirtti. Üstlerle ilişkilerinde olayın durumuna göre iyi yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu belirten Çapar son olarak yardım malzemelerinin ve dağıtımının, afetlerde hasar tespitinin öneminden bahsetti.

İl Afet Durum Müdürü Gazanfer Erbay: “İl Afet Durum müdürlüğü olarak ülkemizde 1-7 Mart Deprem Haftası olarak bizde ilimizde etkinlikler düzenlemekteyiz. Öncelikle Karabük kent ormanında açılışımızı yaptık. Çadırlar kurarak halkımızı acil durumlar ve afetler hakkında bilgilendirdik. Bunları yapmamızdaki amacımız –biliyorsunuz deprem en büyük afet– vatandaşlarımızın neler yapması gerektiğini anlatmak. En önemlisi de afetler olmadan gerekli önlemleri almak. Olası bir afetten o kadar az etkilenmek ve toplumumuzu afetler konusunda bilinçli bireyler haline getirmek. Etkinliklerimiz Üniversitemizin desteğiyle hafta boyunca devam edecektir. Ben bu vesileyle üniversite yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Program 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

 

Şiir kategorisinde 1. Şehit Cevdet Çay Ortaokulu Öğrencisi Şevval Denizer, 2. Merkez Anayasa Okulu Öğrencisi Emirhan Öztürk, 3. Merkez Mevlana İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Emir Öztürk olurken kategorideki derecelere ödüllerini Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet SARI takdim etti.

Kompozisyon kategorisinde 1. Merkez Anayasa Ortaokulu Öğrencisi Berna Bağbaşı 2. Merkez Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu öğrencisi Aleyna Sarıtaş 3. Merkez Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu öğrencisi İrem Kaya olurken kategorideki derecelere ödüllerini Defterdar Vekili Özen Topal, İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet SARI, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç takdim etti.

Afet Gönüllülerine belgelerinin verilmesinin ardından program çekilen toplu fotoğraf ile  sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.