Karabük Belediyesi ile hayırsever iş insanı Soner Özbey arasında imzalanan protokol kapsamında 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi’nde hayata geçirilecek yeni kreşin inşaat çalışmalarına başlandı.
Toplam 590 metrekare kapalı alana sahip olacak kreşte; 5 adet sınıf, 135 metrekarelik iç avlu oyun alanı, yemekhane, mutfak ve etkinlik salonu yer alacak.
Toplam 980 metrekarelik peyzaj alanı içerisinde mini amfi alanı, labirent alanı, çocuk oyun alanı ve mini hobi bahçesi gibi sosyal ve eğitici bölümler yer alacak.
BAŞKAN ÇETİNKAYA: “GELECEĞİ EĞİTİMLE GÜÇLENDİRİYORUZ”
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şunları söyledi:
“Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için şehrimize çağdaş, güvenli ve eğitici yeni mekânlar kazandırmaya devam ediyoruz. Hayırsever iş insanı Sayın Soner Özbey’in kıymetli desteğiyle başlattığımız bu yatırım, sadece bir kreş değil; geleceğe yapılan güçlü bir adımdır.”
Karabük Belediyesi, daha önce temeli atılan ve yapımı süren Ergenekon Mahallesi’ndeki Melike Yeşilyurt Kreşi ile birlikte okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarını sürdürüyor.
