WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Batı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemekte Yarıştı

Bu haber 20 Nisan 2016 - 12:03 'de eklendi ve 3.611 kez görüntülendi.

YEM_EKBatı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemekte Yarıştı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Batı Karadeniz üniversiteleri arasında yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Gastronomi alanında karşılıklı bilgi alışverişini, işbirliğini sağlamak ve üniversiteler arası iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada; Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu, Kastamonu Üniversitesi Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yer aldı.

Safranbolu Meslek Yüksekokulu Uygulama ve Konuk Evi’nde gerçekleşen yarışmanın jüri üyeliğini İstanbul Çırağan Kempinski Otel Şefi Mahmut Bostancı, Safranbolu Gülevi Gastronomi Uzmanı İbrahim Canbulat, Milli Takım Aşçısı Şef Reis Usta yaptı. Yarışmacılar en iyi menü, en iyi lezzet, en iyi sunum ve en iyi takım olmak üzere 4 kategoride yarıştılar. Takımlar hazırladıkları Karabük – Bolu ve Kastamonu yöresine ait yöresel yemeklerini jüri üyelerine sundu.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Aytemiz, Yarışma Koordinatörü, Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuray Türker de izleyici olarak katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat: “Turizm Haftası sonrasında bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz yemek yarışmasını düzenledik. Bu yarışmayı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

En iyi lezzet ödülü Karabük Üniversitesi’nin

Tarihi Cinci Hanı’nda gerçekleşen ödül törenine Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ile Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da katıldı.

Yarışma sonucuna göre “En iyi menü” ödülünü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “En iyi lezzet” ödülünü Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “En iyi takım” ödülünü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu, “En iyi sunum” ödülünü ise Kastamonu Üniversitesi Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı aldı.

Gastronomi’de Güncel Yaklaşımlar konulu panel

Batı Karadeniz üniversiteleri arasında düzenlenen yöresel yemek yarışması kapsamında Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Türkmen’in moderatörlüğünde “Gastronomide Güncel Yaklaşımlar” konulu bir de panel gerçekleştirildi.

Panelde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Diker “Beslenme ve Toplumsallaşma İlişkisi”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Serkan Şengül “Bölge Restoran Menülerinin Belirlenmesinde ‘Yöresel Mutfaklar’ Eğitiminin Kullanılması: Mudurnu Örneği”, Kastamonu Üniversitesi Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Cenk Murat Koçoğlu “Kastamonu Yemek Kültürü ve Yöresel Lezzetler”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Çavuş “Moleküler Gastronomi ve ‘Michelin Star’ Şefleri” konularında bilgiler verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.