WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Beyinler kardeşlik için çalıştı

Bu haber 16 Ekim 2022 - 15:49 'de eklendi ve 812 kez görüntülendi.

Çaycuma ile Lennestadt ilişkilerini daha ilerilere taşımak için yapılması gerekenler bir atölye çalışması ile ele alındı. BEÜ Öğretim Üyesi Figen Uzar Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı ve tam bir beyin fırtınası şeklinde geçen çalışmaya Lennestadt’tan gelen Belediye Meclisi grubunun yanı sıra Çaycuma’dan da çok sayıda katılım oldu.

Çaycuma ile Almanya’nın Lennestadt Belediyesi arasında dokuz yıl önce başlayan ve 2 yıl önce Dostluk Kardeşlik Belgesi’nin imzalanmasıyla taçlanan kardeş kent ilişkisini daha ilerilere taşımak, yeni işbirlikleri geliştirerek boyutlandırmak, kardeş kent ilişkilerinde Çaycuma-Lennestadt modelini yaratmak amacıyla bir atölye çalışması gerçekleştirildi. BEÜ Dr. Öğretim Üyesi Figen Uzar Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı atölye çalışması tam bir beyin fırtınası şeklinde geçti. Çalışmaya Lennestadt Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı, Lennestadt Belediye Meclis Üyeleri Christia Orth Sauer, Bernward Puspas, Meclis Danışmanları Lioba Engemann ve Carsten Hesse de katıldı. Çaycuma’dan katılımcıları da uzun yıllar Almanya’da eğitim ataşesi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Gencer, Almanya’da çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yapmış Recep Karagöz, Çaycuma TSO Başkan Yardımcısı Deniz Saraç, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, Çaycuma Belediyesi Meclis Üyeleri, bazı okul müdürleri ve Çaycuma Belediyesi daire amirleri ve çalışanları oluşturdu.

ATÖLYE ÇALIŞMASI İKİ BÖLÜM HALİNDE YAPILDI
İki bölüm halinde yapılan atölye çalışmasının birinci bölümünde, Lennestadt’tan gelen konuklarla Çaycuma’dan katılanlar, karşılıklı olarak kardeş kentlerini nasıl tanıdıkları, haklarında ne bildikleri üzerine görüşlerini açıkladı. İkinci bölümdeyse gruplara bölünen katılımcılar, ilişkilerin daha ileriye taşınması için yapılması gerekenleri tartıştı. Daha sonra grupların raporları okunarak, ortaya bir öneri demeti çıkarıldı.

ÖZDEMİR: “GERÇEK ANLAMIYLA BİR BEYİN FIRTINASI YAPLDI”
Atölye çalışmasının gerçek anlamıyla bir beyin fırtınası şeklinde geçtiğini söyleyen Moderatör Figen Uzar Özdemir, gelen önerilerin arasında daha çok kültürel etkileşime yönelik fikirlerin olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Özel sektör kuruluşları arasında sıkça yapılan bir çalışmanın belki de Türkiye’de ilk kez iki kardeş belediyeden temsilcilerin katılımıyla Çaycuma’da yapıldığını söyleyen Uzar, ortaya çok değerli fikirler çıktığını, bundan sonraki hedefin de bu fikirlerin uygulaması için çaba sarf etmek olduğunu da dile getirdi.

İKİ BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ KARDEŞ OLDU
Çalışmanın en güzel anlarından birini de Lennestadt Belediye Meclis Üyesi Bernward Puspas ile Çaycuma Belediye Meclisi Üyesi Berna Çimsalan Özyurt’un “kardeş meclis üyesi” olduklarını açıklaması oldu. Her ikisinin adlarının ilk dört harfinin aynı olması gibi güzel bir tesadüf de olduğunu açıklayan meclis üyelerinin, kurumsal görevlerinin yanı sıra, bireysel olarak da iki kentin kardeşliği için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirmesi, salonda alkışlarla karşılandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.