Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MADENCİNİN PROMOSYON BEKLENTİSİNİ KOMİSYONA TAŞIDI

Amasra Maden Faciasını araştırmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM)

Amasra Maden Faciasını araştırmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) çatısı altında kurulan araştırma komisyonu, yoğun mesaisine devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, madencilerin banka promosyonu beklentisini komisyona taşıdı.

Türkiye Taş Kömürü Kurumundaki (TTK) personele beş yıl için sadece 4.050 TL ödeme yapıldığını hatırlatan Yavuzyılmaz, “Bu tutarın acilen güncellenmesi gerekiyor, mevcut banka promosyonunun en az 40 bin TL dolaylarına çıkması mümkün” dedi.

Kurumun tüm personelinin zaten zor günler geçirdiğinin ve son derece demoralize olduğunun altını çizen CHP’li Milletvekili, gerek aynı bankayla gerek başka bir bankayla anlaşıp promosyonları bir an önce yükseltilmesi gerektiğini söylerken; TTK yönetimine “Zaman daralıyor, geçen her gün madencinin aleyhine işliyor, bu adımı atmak sizlerin de bizlerin de boynunun borcu” diyerek konuşmasını şu çağrı ile sonlandırdı:

“TTK ’bünyesinde bir zamanlar 50 bin personel çalışırken bugün çalışan sayısı 7 binlere düşürülmüştür. Kurumun 5’te 4’ü zaten kapatılırken, Hükümetin TTK’ya bakış açısı ortadadır. Kurum yok olmadan bu yaklaşımın artık tersine çevrilmesi gerekmektedir. Bu anlamda, banka promosyonu konusunun çözüme kavuşturulması da madenciye verilen önemin bir göstergesi olacaktır. Lütfen, TTK yönetimi bu konuda gerekli adımları acilen atsın!”



Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6