WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Metalik Fikirler Proje Tanıtımı

Bu haber 21 Nisan 2015 - 19:42 'de eklendi ve 4.057 kez görüntülendi.

UN_YETAİ Uzay Çalışmaları, Türkiye´de Toz Metalurjisi Uygulamaları,

 

Karabük Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Kulübü tarafından Fen Fakültesi Konferans Salonu´nda Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Usta, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’den İzzet Bayır, KBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Demir’in sunumlarıyla “Uzay Çalışmaları, Türkiye´de Toz Metalurjisi Uygulamaları ve Metalik Fikirler Proje Tanıtım” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz, Akademik Personel ve öğrenciler katıldı.

Metalurji ve Malzeme Kulübü Denetim Kurulu Başkanı Mesut Yılmaz kulübün vizyonundan bahsederek şunları söyledi: “Sektör Metalurji ve Malzeme alanlarında ki yeterliliğini geliştirmiş ve geliştirmekte olan pazarın tamamına yakınına yaptığı ihracat ile kendini kanıtlamıştır. Biz de bu bölüm öğrencileri olarak “Durmak Yok Döküme Devam Felsefesi” ile geleceği hazırlanıyoruz.”

İlk olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Haberleşme ve Navigasyon Uydu Programları Müdürü İzzet Bayar Dünya’da ve Türkiye’de uzay çalışmaları, bu çalışmalardaki ülkelerin profili, uydu çeşitleri ve fonksiyonları, uyduların kullanım alanları ve Türk Havacılık Uzay Sanayi’sini (TUSAŞ) tanıttı. Son olarak Bayar şu önemli noktaya değindi: “Askeri ve sivil bölgelere zamanında, sürekli, doğru hızlı, güvenilir açıdan erişebilmek için uydu kullanımının avantajlarından en önemlisidir.” Sayın Bayar’a Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz teşekkür belgesini takdim etti.

İkinci konuşmacı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Toz Metalurjisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Yusuf Usta oldu. Doç. Dr. Yusuf Usta yapmış olduğu sunumlarda: Toz Metalurjisi’nde Türkiye ve Dünyanın konumu, kullanım alanları ve kullanıcı firmalar, akademik çalışmalar ve derneğin faaliyetleri gibi konulara değindi. Son olarak Gazi Üniversitesinde yapılan çalışmalardan bahseden Toz Metalurjisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Yusuf Usta: “Türkiye’de bu alan 1960 yılından itibaren hızlı bir şekilde gelişmiştir. 3 büyük 15 ise orta ölçekli firma bu alanda faaliyet göstermektedir. Bugüne kadar 7 tane uluslararası konferans düzenledik ve bu sektörde 250 milyon Euro’ya bedel bir pazar bulunmaktadır.” dedi. Doç. Dr. Yusuf Usta’ya teşekkür belgesini Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz takdim etti.

Son olarak Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Demir danışmanlığını yapmış olduğu “Metalik Fikirler 4. AR-GE Proje Pazarı” adlı fikir yarışmasından bahsetti. Yarışmanın misyonu ve vizyonunu anlatarak, müracaat aşaması ve projenin getirilerinden detaylı bir sunum yaptı. Doç. Dr. Bilge Demir: “2023 yılında hedeflenen ihracat rakamına ülke olarak ulaşmalıyız. Bu projede ki destekler çok güzel. Üniversite-Sanayi iş birliğinde güzel projeler çıkacağına inanıyorum, bu birliktelik her zaman korunmalı. Sizlere bu proje staj ve iş imkânı olarak geri dönebilir. Ben katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.