Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşmasını sağlamak için denetimlerini arttırdı.
Karabük’te Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve şekerleme imalatı yapan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde iş yerlerinin hijyen koşulları ve kullanılan malzemelerin kalitesi incelendi, numuneler alındı. Ürünlerin, muhafaza koşulları, bulunduğu dolapların ısı derecesi, hijyeni, üretildikleri yer, barkodu ve son kullanma tarihi kontrol edildi.
Ürünlerde şüpheli herhangi bir durum halinde Tarım ve Orman Bakanlığının 174 numaralı “Alo Gıda Hattı” nı arayarak bildirimde bulunabileceğine işaret eden ve başvurular sonucu İl Müdürlüğü tarafından gereken denetimi ve yaptırımı uygulayacağını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık; “Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 5996 Sayılı Kanun kapsamında denetim ve kontrollerin gece ve gündüz demeden, mesai saati gözetmeksizin hız kesmeden devam edeceğiz. Mevzuata aykırı faaliyet gösteren iş yerlerine gerekli uyarı ve yaptırımların yapılacak. Bayram öncesinde piyasaya fırsatçılar çıktı. Bu nedenle işletme kayıt belgesi bulunan işletmelerden ürün alınması önemli. ’diye konuştu.