Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RAMAZAN DAVULCULARI SAFRANBOLU SOKAKLARINDA

Ramazan ayının değişmez simgelerinden birisi olan Belediye tarafından görevlendirilen Ramazan

Ramazan ayının değişmez simgelerinden birisi olan Belediye tarafından görevlendirilen Ramazan Davulcuları her yıl olduğu gibi bu yılda Safranbolu sokaklarında vatandaşları sahura kaldırmaya devam ediyor.
Geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtan evleri, tarihi konakları, hanları, hamamları ve daha pek çok argümanı ile en iyi korunan 20 kentten biri olan Safranbolu, geleneklerine de sahip çıkmayı sürdürüyor. Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan davulcular tüm mahallelerimizde sahur için davullarını çalıyor.
Safranbolu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Bu yıl mahallelerimizde 25 davulcu Belediyemiz tarafından görevlendirildi. Bu anlamda Mübarek Ramazan Ayı’nın simgelerinden biri olan ve gelenekselleşen Ramazan Davulu Çalınması, içerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayında da devam etmekte olup, görev yapanların Belediyemizce düzenlenerek kendilerine verilen yaka kartlarına sahip olduklarını, yaka kartı bulunmayanlara itibar edilmemesi gerektiğini, aksi durumlarda belediyemize bildirilmesini hatırlatmak istiyoruz” denildi.



Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6