WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Temsilciliklerle mesleki sorunlar tartışıldı

Bu haber 30 Nisan 2013 - 19:17 'de eklendi ve 5.785 kez görüntülendi.

DSC_3075s

Mimarlar Odası Ankara Şubesi temsilcilikleriyle Karabük’te bölge toplantısı gerçekleştirdi. Bölge sorunlarını ve mimarlığı tartıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi temsilcilerini Karabük’te topladı. Safranbolu’da Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde yapılan toplantıya Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atakan ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Özlem katıldı. Toplantıda Bolu, Zonguldak, Çaycuma, Çorum, Karadeniz Ereğli, Kırşehir, Sivas, Tunceli temsilcilikleri bulundu. Açılış Konuşmasını Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan yaptı. Hakkan: “Ankara Şubesi olarak en fazla temsilciliğe sahip olan şubeyiz. Bölge toplantılarında zenginliğimizi bir kez daha görüyoruz. Temsilciliklerimizin de yürüttüğü kent mücadelesi bizi güçlü kılıyor. AOÇ ve Saraçoğlu’yu kaybetmemek için Ankara’da mücadele yürütüyoruz, ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Kent mücadelesi aynı zamanda mesleki sorumluluğumuzdur” dedi.

Karabük Temsilcilik Başkanı Mehtap başaran “Cumhuriyet Kenti Karabük” başlıklı bir sunumla Karabük’ün tarihini, yapılaşmayı, imar planlarını anlattı. Prof. Dr Aysun Özköse ise Safranbolu’nun tarihini ve kültürel miras varlığını aktardı.

 

Karabük TOKİSİ 

Mehtap Başaran yaptığı sunumda TOKİ’nin Karabük’te yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başaran: “Türkiye’nin ilk orman işletmelerinde TOKİ yüksek katlı konutlar yapmak istedi. Ve İhaleye çıktı. Alanı ve ağaçları kurtarmak için Mimarlar Odası Ankara Şube’si dava açtı. Yeşil alana 3 blok bina yapıldı. 10 blok olacaktı, mahkeme durdurdu. 3 blokun önünde uzanan yeşil alan kurtarıldı. Günümüzde her şey devleşti, dev hastaneler ve kuleler yapılıyor. Devlet yapıyor biz niye yapmayalım diyen de bir özel sektörümüz var. Elli yıl kadar önce yapılan yapılar hala çok değerli bugünün yapılarını ise elli yıl sonra nasıl değerlendirecekler merak ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

TOKİ iklimi değiştirdi 

TOKİ’nin Karabük’te dere yatağına ev yaptığını söyleyen Başaran şöyle devam etti: “Karabük’te TOKİ binaları sebebiyle iklim değişti. Vadiye yüksek katlı konutlar yapan TOKİ hava koridorunu tıkadı. TOKİ binaları sebebiyle iklim sıcaklıkları 4-6 derece arttı. DSİ Karabük’te sel yatağında iyileştirme yaptı. TOKİ ise burada artan alanda konut yaptı. Bu konutlarda,  her ilkbaharda bodrum katlarını su basıyor. Vatandaşlar mağdur oluyor. Samsun’da yaşananların yaşanmamasını umuyoruz.”

Toplantıda temsilcilik başkanları bölgelerindeki sıkıntılara değindi. Yerel yönetimlerin çalışmalarını değerlendirdi.

Tunceli Temsilcilik Başkanı İbrahim Demir şunları söyledi: “Gün geçtikçe yaşanılmaz kentlere doğru gidiyoruz. Rantlaşma ve betonlaşmayı her yerde yaşıyoruz. Tunceli’yi etkileyen en önemli konu barajlar meselesiydi. Barajlar Munzur vadisini ve Pülümür vadisini olumsuz etkiliyordu. Sivil Toplum Kuruluşları da tepki geliştirdi. Bildiğiniz gibi Munzur üzerindeki baraj mahkeme kararıyla iptal edildi. Pülümür üzerindeki barajda ÇED kararıyla iptal edildi.”

 

Termik santral mücadelesi

Çaycuma Temsilcilik Başkanı Fuat Kalaycı ve Zonguldak Temsilcilik Başkanı Turhan Demirtaş bölgelerindeki termik santralleri değerlendirdi.

Kalaycı: “Filyos Vadisi’nde bir termik santral süreci yaşıyoruz. Termik santrale ilişkin ÇED toplantıları devam ediyor. Bizler de Çaycuma temsilciliği olarak halkı termik santraller üzerine bilgilendirmeye devam ediyoruz. Süreci takip ediyoruz” dedi. Kalaycı ayrıca, ihmalsizlikle Çaycuma köprüsünün yıkılarak 15 kişinin ölümüne neden olan faciayı hatırlatarak: “Çökmüş olan Çaycuma köprüsünün yerine yeni bir köprü yapıldı. Köprünün yapımı bitti. Yalnız köprü bitilmiş olmasına rağmen hala kullanıma açılmadı” şeklinde konuştu.

Demirtaş ise “Çatalca’da çevreyi kirleten termik santraller var zaten. Çatalca’da yapılan 3. Termik Santrale karşı yıkılması için dava açtık. Yürütmeyi durdurduk. Zonguldak halkına kentine  sahip çıkmasını öğütlüyoruz ve bu kente sahip çıkmaya çabalıyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan Bolu Temsilcilik Başkanı Semih Dimicioğlu, şantiye şefliği uygulamalarına dikkat çekerek denetlenmesi gerektiğini söyledi:  “Bolu’da seçimlere hazırlanan bir Belediye var. Oy almak isteyen ve herkesle iyi ablaşan bir belediye bu. Bu sebple de her şey Bolu’da süt liman. Yalnız Bolu’da son üç ayda ölümlü kazalar arttı. Son olarak 17 yaşında bir arkadaşımız inşaattan düşerek hayatını kaybetti. Aynı anda beşten fazla şantiye şefliği görevi yürütülemezken beşten fazla şantiye  yürüten şantiye şefi var. İşçi sağlığı ve güvenliği için şantiye şefliği denetlenmeli.”

Mimarlar toplantının ardından Safranbolu’nun restore edilen tarihi konaklarını gezdi. Su kemerini gezen ve cam terasta mola veren mimarlar Yörük köyüne de misafir oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.