Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turistik Eşya ve Sanatsal Ürünler Çalıştayı Başladı

Safranbolu Dericilik ve Turizmi Yaşatma Geliştirme Derneği ile Safranbolu Belediyesi

Safranbolu Dericilik ve Turizmi Yaşatma Geliştirme Derneği ile Safranbolu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “Turistik Eşya ve Sanatsal Ürünler” çalıştayı bugün başladı. Bir ay sürecek çalıştay, Safranbolu’da ki dericilik kültürünü yeniden canlandırmayı hedefliyor.

İki yıl önce kurulan derneğin kurucu üyeleri Anıl Ertok ve Dilek Çelik’in koordinatörlüğünde yürütülen çalıştay, her cumartesi düzenlenecek. Kontenjanın 20 kişi ile sınırlı olduğu etkinlikte, aksesuar ürünleri üzerine çalışmalar yapılacak. Çalıştay sonunda ise ortaya çıkan eserlerden bir sergi oluşturulacak.

Bugün başlayan çalıştay, Safranbolu’da deri sanatına ilgi duyan katılımcılar tarafından ilgi gördü. Atölyede, geleneksel deri işleme teknikleri tanıtılırken, katılımcılar da kendi tasarımlarını üretme fırsatı buldu. Özellikle el yapımı aksesuarlar üzerine çalışıldığı atölyede, eğitmenler deri işçiliğinin inceliklerini uygulamalı olarak anlattı.

Dernek, Mayıs ayında da deri kıyafetler üzerine bir çalıştay düzenlemeyi ve etkinliği bir defileyle taçlandırmayı planlıyor.



Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6