WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Yalancı Baharmış!

Köşe yazıları

URGANCIOĞLU’DAN FUARDA SAFRANBOLU VURGUSU

Bu haber 08 Şubat 2024 - 16:33 'de eklendi ve 1.813 kez görüntülendi.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından Anadolu Aşçılar Federasyonu ortaklığında organize edilen 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product), Antalya’da devam ediyor. Turizm sektörünün önde gelen isimleri ve Dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuara Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı olarak davet edilen Şebnem Urgancıoğlu yaptığı konuşmada Safranbolu’nun özelliklerine vurgu yaptı. Safranbolu’nun küçük otelcilik ve konak işletmeciliğinin Türkiye’de başlangıç noktası olduğunu belirten Urgancıoğlu konuşmasında: ‘’Safranbolu’da butik ve küçük otellerle bir fuar yapılabilir, toplu fuarlar yerine ihtisas fuarları yapılması önemli’’ dedi.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından Anadolu Aşçılar Federasyonu ortaklığında organize edilen 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na (Food Product) Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı olarak davet edilen Şebnem Urgancıoğlu, yaklaşık 50 bin ziyaretçinin katılım sağladığı ve Turizm ile gıda sektöründe Türkiye ve Dünya’dan önemli isimlerin bulunduğu fuarda Safranbolu’yu ön plana çıkardı. Daha önce Safranbolu odağında bölge turizminin birbirine bağlı bir şekilde yaygınlaşması için çalışmalar yapan Urgancıoğlu bu kez de 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda yaptığı konuşma ile Türkiye ve Dünya’da gıda ve turizm alanında yapılan fuarların Safranbolu’da da yapılabileceğini kaydetti. Toplu fuarlar yerine ihtisas fuarlarına yönlenmenin daha doğru olacağını aktaran Urgancıoğlu Türk turizminde gastronominin yeri konu başlığı ile Sofra dergisi yazarı Yıldız Özsamaha moderatörlüğünde, TGA Danışma Kurulu Üyesi Ali Can Aksu, Şatıroğlu Konakları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şatıroğlu, Trabzon Ticaret Odası Başkanı Erkut Çelebi, TUROYD Yönetim Kurulu Üyesi Halil Duru ile birlikte paylaştığı konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘’ Safranbolu küçük otelcilik ve konak işletmeciliğinin Türkiye’de başlangıç noktası. Bu konuda Safranbolu önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapabilir. Önümüzdeki dönemde de butik ve küçük otellerle ilgili bir fuar yapılabilir. Çünkü artık ihtisaslaşmak çok önemli. Toplu fuarlar yerine ihtisas fuarlarının olması daha sağlıklı olacak. Gastronomide ürünlerimize sahip çıkmak zorundayız. İki gün önce İstanbul’da bir aktara uğradığımda bana Safranbolu safranı diye getirdiği ürünün bizim safranımızla alakası bile yok. Safran bizim coğrafi işaretli bir ürünümüz ama Safranbolu Safranı Avrupa patentini alan Türkiye’deki sadece 19. ürün. Coğrafi işaretli yüzlerce ama Avrupa patenti alan sınırlı ürünlerimiz var. Avrupa kısımlarını da tamamlamamız gerekiyor. Gastronomik coğrafi işaretli ürünlerin denetimini de düzgün yürütmeliyiz.’’

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.