Karabük’ün Yenice ilçesinde, Yenice Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması planlanan Arıcılık Bölümü için yapılan başvuru olumsuz sonuçlandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), söz konusu bölümün açılmasına onay vermedi.
Yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren Yenice Meslek Yüksekokulu’nun beklenen gelişimi bir türlü sağlayamaması, ilçede hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Başta Yüksekokul Derneği olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile İsmet Karakırık, uzun süredir Arıcılık Bölümü’nün açılması için umutlu bir bekleyiş içerisindeydi.
Karabük Üniversitesi tarafından YÖK’e iletilen başvurunun reddedilmesi, Yenice’de üzüntüyle karşılanırken, bölümün açılması yönündeki beklentiler bir sonraki yıla kaldı.
