WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Üniversite Yine Önemli Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yapıyor

Bu haber 25 Ekim 2013 - 12:11 'de eklendi ve 3.719 kez görüntülendi.

kb_u

Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalışması Karabük Üniversitesi Ev Sahipliğinde Başladı

 

 

 

Karadeniz Havzası bölgelerinde daha güçlü ve sürdürülebilir ekonomik aynı zamanda da sosyal kalkınmanın sağlanması, bu bağlamda partner ülkelerde bulunan üniversitelerin birbirleriyle ortak bir müfredat oluşturulması amacıyla Romanya, Gürcistan, Moldova ve Türkiye’den Karabük Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu 5 farklı üniversite University Collaboration Network at the Black Sea- UNIVER-SEA.NET adlı TR10C1.01-02/227 numaralı projenin 2. Workshop Çalıştayı başladı.

 

 

 

 

 

Açılış programında ilk olarak gelen misafirlerimizin Botanik Bahçesinde kendi adlarına hazırlanan ağaç dikimi gerçekleştirildi. Ağaçlarını iken misafirlerimize ağaç sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

 

 

 

 

 

Kampüs alanın gezilmesinden sonra açılış konferansının gerçekleştirileceği Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’na geçildi. Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı açılışına Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, işbirliği ortaklarımızdan Andrei Saguna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aurel Papari, Rektör Yardımcısı Dr. Andra Seceleanu ve Prof. Dr. Stefan Geogescu, Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Prof. Dr.Vasile Marina, Uluslararası Karadeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tatiana Papıashvili, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Koordinatörü Devrim Barcak katılırken Karabük Üniversitesi Dekanları, Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.

 

 

 

Böylesine önemli bir projenin 2. Workshop’unun Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal açılış konuşmasında; “Karadeniz Havzası’nda yaygın bir kültürel çevre oluşturmak için kültür ve eğitim ağlarını destekleyen Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı’nda sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hızla değişen bir dünyada rekabet edebilmek ve yarınların toplumunu oluşturabilmek için insanlarımıza ve yenilik yapma yeteneklerine yatırım yapmalıyız. Avrupa 2020 stratejisinin merkezinde eğitimin yer alma sebebi budur. Bu tür toplantıların gelecekte bu kurumlar arasında daha yakın ilişkiler kurulmasına hizmet edeceğinden eminim. Üç günlük bu program birbirimizin tecrübelerinden faydalanmak, en iyi uygulama örneklerimizi ve değişik bakış açılarını paylaşmak açısından mükemmel bir fırsat olacaktır. Kendinizi tamamıyla bu oturumlara adadığınızın farkındayım ancak UNESCO’nun Dünya Mirasları listesindeki Safranbolu ilçemizin tarihi yapısından, dost canlısı insanlarından ve geleneksel mutfağından da keyif alacağınızı umut ediyorum. Tüm katılımcılarımıza oturumların yararlı olmasını diliyorum.” diyerek sunum eşliğinde Üniversitemiz hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

 

 

Açılış konuşmalarının ardından Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Türk Halk Müziği Bölümü Öğrencileri Türk Halk Müziği Konseri verdiler.

 

 

 

Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı açılış programı Üniversitenin Halk Dansları Ege Yöresi ve Artvin Yöresi Halk Dansları gösterisi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

Üç gün sürecek olan çalıştay Safranbolu Aygür Otel’de davam edecek.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.