WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

VAKIFBANK ZÜBEYDE HANIM ANADOLU LİSESİ…

Bu haber 28 Temmuz 2021 - 17:24 'de eklendi ve 6.797 kez görüntülendi.

Yer yüzündeki her önemli yapının, eserin mutlaka bir hikayesi, çeşitli anıları vardır. Çok değerli dostum, Osman Güldemir ile kardeşim Osman Çetinkaya yaklaşık bir yıldan bu yana “İz Bırakanlar” adlı bir önemli proje üzerinde çalışıyorlar. Proje, BRTV ile Ekonomi Karabük Gazetesi’nin ortak sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçmek üzere… İl genelinde, Cumhuriyet’ten bu yana hayırsever iş insanları ve kuruluşlar tarafından yaptırılan eğitim, ibadethane, kültür, sağlık gibi alanlarda yapılan yatırımları ele alıyor. Projenin amacı,  hayır işi yapan kişi ve kuruluşları genç kuşaklara tanıtmak. Karabük’te ilk, orta ve lise dolayında öğrenim gören 40 bine yakın öğrenci ve öğretmenlerin tamamına, hazırlanan bu eserin ulaştırılması planlanıyor.

Büyük bir titizlikle hazırlanan, “İz Bırakanlar” adlı eseri incelerken, Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi ile ilgili bölüm dikkatimi çekti. Okulun bir öyküsü yer alıyor. Ben de ilave olarak, bu okul fikrinin nasıl doğduğunu, o dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in bu önemli eğitim yuvasındaki katkısını, o dönemin Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar ile ilgili anılarımı paylaşmak istiyorum.

AK Parti hükümetlerinin ilk yıllarıydı. Karabüklü hemşehrimiz Mehmet Ali Şahin İstanbul Milletvekili olmasına rağmen, tıpkı bir Karabük Milletvekili gibi, ilimiz ve ilçelerimizin sorunları ile yakından ilgileniyor, Karabük’ten kendilerine ulaşan projelerin gerçekleşmesi için katkı sağlıyordu. O günlerde, bir gazetede tek punto üzerinde küçük bir haber gözüme ilişti. Haberde, Vakıfbank tarafından bir ilimizde yapılan okulun açılış töreninden söz ediliyordu.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’i bir ziyaretimde, “Vakıfbank okul yaptırıyor, bir okulda Karabük’e yapılırsa hem sizin, hem de Vakıfbank’ın Karabük’te bir eseri olur Sayın Bakanım…” dedim. Sayın Şahin, anında özel kalemine “Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar’ı bağlayın” dedi. O dönemde, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıfbank Sayın Mehmet Ali Şahin’in Bakanlığı’na bağlıydı. Genel Müdür Sayın Ahmet Kacar’ı bağladılar. Ve, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin “Ahmet bey biz Vakıfbank olarak okul yaptırıyor muyuz?” dedi. Genel Müdür Kacar’da “Evet Sayın Bakanım yaptırıyoruz” cevabını verdi. Bunun üzerine, Sayın Şahin, “Karabük’te okul ihtiyaçları var, Karabük’e bir okul yaptıralım” talimatını verdi. Vakıfbank ile Karabük Valiliği arasında süreç başladı. Şu an okulun bulunduğu alan ile ilgili kısa bir tartışma süresi yaşandı ve sonunda Karabük-Safranbolu yolu üzerinde 5000 Evler’in karşısında, 100. Yıl mevkiinde ana yolun kenarındaki yere okulun yapımına karar verildi. Hatırladığım kadarı ile 2005 yılında okulun temeli atıldı, bir yıl gibi kısa bir sürede modern bir okul yapılarak, Vakıfbank tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edildi.

OKULUN AÇILIŞ TÖRENİ VE OKULUN ADI…

Okulun yapımı tamamlandığında, okulun adı için “Vakıfbank Mehmet Ali Şahin Anadolu Lisesi” önerisi yapıldı. Ancak, bu öneriyi dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin kabul etmedi. Bunun nedenini de, okulun açılış töreninde şöyle anlattı:

“Bugün burada açılışını yaptığımız okulun adına, Karabük’teki yetkililer ve ilgililer benim adımı vermek istediler. Ben bunu kabul etmedim. Ben hayatta iken, kendi adımın bir yere verilmesine karşıyım. Ayrıca, bu okulu ben kendi param ile yaptırmadım. Ben kendi param ile yaptırsam, annemin adını yani ‘Ünzile Şahin Anadolu Lisesi’ konulmasını arzu ederdim. Bu okulu, Devletimizin, Vakıflarımızın bir bankası yaptı. Devletimizin bir kurucusu var. Mustafa Kemal Atatürk. Onun da, annesinin adı Zübeyde Hanım, o zaman bu okulun adının “ZÜBEYDE HANIM ANADOLU LİSESİ” olmasını ben önerdim. Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi Karabük’e ve ülkemize hayırlı olsun…”dedi.

Başından sonuna, bizzat yaşadığım bu anımın, böylesine önemli bir eserin, Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi bölümünde yer almasını ve okulun yapılışı ile adının veriliş öyküsünün genç kuşaklar tarafından da bilinmesini istedim.

Bu duygularla, okulun yapımına öncülük eden dönemin Vakıflardan ve Vakıfbank’tan sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e, dönemin Karabük Valisi rahmetli Cemalettin Sevim’e, dönemin Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Okul, günümüzde Karabük’ün en başarılı okullarından biri olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Karabük’teki Anadolu Liseleri arasında tercih edilen okulların başında gelmektedir.

 

 

Mehmet Çetinkaya
Mehmet Çetinkayamehmet@brtv.com.tr
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Gazeteciliğe Karabük'te Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi'nde başlamıştır. 29 Mart 1996 tarihinde BRTV ile televizyon ve radyo yayıncılığına sektörüne girdi. 18 yıla yakın karasal yayıncılığın ardından; BRTV yayınları günümüzde milli uydumuz Türksat'ın kapsama alanındaki 70 dolayında ülkeden izlenmektedir. BRTV bölgemizin Dünya ya açılan penceresi olarak bilinirken, Mehmet Çetinkaya'da çeyrek asırdan bu yana Dünyayı gezmekte ve gittiği ülkeler ile ilgili yayınladığı gezi notları ile tanınmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Mehmet Emin ASLAN15 Ağustos 2021 / 09:41Cevapla

Siyaset ötesi davranış,sorumlu gazetecilik,etik anlayışı ve güzel bir hizmetin haberi olmuş.
İz Bırakanlar Projesi böylelikle şimdiden ilk izi bırakmış oldu.
Haberde yer alan herkesi tebrik ederim.