WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Ayda 1 milyon Euro kazanan Gazeteci…!

Bu haber 11 Eylül 2020 - 20:58 'de eklendi ve 11.809 kez görüntülendi.

Gazetecilik çileli meslektir. Gazetecilik özveri ister, bazen 24 saat çalışmayı gerektirir. Gazeteci toplum için çalışır, çabalar didinir. Para kazandıran bir meslek değildir. Çileli meslektir. Ama, çok severek yaparsan, para kazanamazsın ama insan kazanır, insan biriktirirsin. Bulunduğun kentin yöneticisi, yaşadığın ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı ile tanışma, bir araya gelme röportaj yapma imkanına kavuşursun. Toplumun sorunlarını günü geldiğinde en tepedeki yöneticiye ulaştırma gücün olur. Günü gelir, kazandığın insanlar olmadık bir zamanda senin yanında olur.
Bunun en güzel örneklerinden birini geçtiğimiz haftalarda Almanya’da gazetecilik yapan dostumuz Murat Pehlivan yaşadı. Öz yeğeninin minik bebeği Yağuz Ege’nin SMA hastası olduğunu öğrenen Gazeteci Pehlivan, önce Türk makamlarını harekete geçirmek istedi, ancak kendi değimi ile bürokratik engeller uzayınca, Almanya’da kızı Şeyda ile birlikte bir yardım kampanyası başlattı.
Yağız Ege bebek için, kısa sürede 2 milyon 100 bir Euro toplanması gerekiyordu. Bu,imkansız gibi bir şeydi. Ama, burada devreye gazetecinin çevresi girdi. Almanya’daki meslektaşları, Türkiye’den de bizim gibi gazeteci dostları ellerindeki yayın organları ile kampanyaya destek verdiler. Bir yandan, televizyon, gazete, radyo gibi yayın organları, bir yandan da sosyalmeyda duyuruları ile imkansız olan gerçekleşti. Ve, 2.5 ay bile olmadan 2 milyon 100 bin Euro yardım toplandı. BRTV olarak biz de, Murat Pehlivan’nın bir dostu olarak kampanyaya elimizden gelen haber ve yayın desteği sağlamaya çalıştık.
Yağız Ege’nin hastalığını ilk öğrendiği günler ve kampanya başlangıcına kadar olan bölümü şimdi Gazeteci dostumuz Murat Pehlivan’ın bize ilettiği bilgi notlarından okuyalım:

“Yağız Ege 04.05.2019 doğumlu .. Anne babası Yağız Ege’nin hastalığını Anneannesinin şüpheleri üzerine ve akabinde çeşitli tahliller sonucu 29.08.2019 tarihinde öğreniyor. SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrenen ve dünyası kararan anne ve babası şoku üzerinden atamasa da yavrularının tedavisi için çaba göstermeye başlıyorlar. Kars ve sonrası Ankara’da tedavi başlıyor.
Tedavi dedikleri sadece ömrünü bir kaç yıl uzatacak spinraza tedavisi. Ankara’ daki doktorlar beslenmesini boğazını delerek olabileceğini söylemesi üzerine özellikle anne ben çocuğumun boğazını deldirip enfeksiyondan kaybetmeyi göze alamam diyerek itiraz eder ( araştırmaları sonucu çokta iyi bir yöntem olmadığını öğrenir) Sonrası İstanbul’da çeşitli temaslar ile daha iyi şartlarda hem de boğazı delinmeden geçici tedavisinin olabileceği medical hastanesine ulaşır. Tabi bu süreçte Yağız Ege’ nin bir aylık yoğun bakım süreci olur. (Tam da o safhada gurbette üzülmesin diye bilgi verilmediği Dayısı olan ben haberdar oldum.Dünya başıma yıkıldı. Çünkü Didem’in yeri ben de hep farklı idi.) Didem’in girişimleri sonucu sanırım mart ayı idi çocuk ambulans uçakla İstanbul’a nakledildi. Tedavisinin sadece Amerika’da ama 2. 1 milyon Euro’ya mümkün olduğu bu hastalık için ya devletler karşılaması yada kampanyaya onay vermesi gerekiyordu.
Maalesef ülkemizde bürokrasi çıkmazı önümüzü tıkadı. Çocuğun gözümüzün önünde eriyip gitmesine daha fazla dayanamadık. Yağız Ege’nin hastane raporlarını Almanya’da SMA hastaları üzerine çalışmalar yapan kurumlara kızım tarafından gönderildikten sonra incelemeler sonucunda buradan kampanya onayı çıktı ve kampanyayı başlattık. Biz Haziran sonu başladığımız kampanyamızı 2,5 ay gibi bir sürede çok iyi organize ve Yağız Ege’nin boncuk karası gözlerinin yardım edin der gibi bakışları ile halkımızın, başka ülke vatandaşları da dahil insanların kalbine inerek sonuçlandırdık. Tabi bu süreçte çok sayıda ünlü, yardımsever insanların yanında yazılı ve görsel medyanın desteğini alıp sosyal medya ile erişimlerde üst noktaları yakaladık. Ailemiz adına, duasını esirgemeyen, paylaşımları ve yaptıkları haberler ile yanımızda olan maddi desteğini esirgemeyen yaptıkları özel kampanyalar ile gelir elde ederek destek olan herkesten Allah razı olsun…”
MURAT PEHLİVAN KİMDİR?
Murat Pehlivan 1970 yılında Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimimi Eleşkirt’te gördü. Daha sonra İzmir’ de Labaratuvar Teknisyenliği okudu ve 1992 yılında mezun oldu. Tayinler gecikince 1994/1995 yıllarında askerlik görevimi ifa etti. Göreve başlamadan evlilik yolu ile 1996 yılının şubat ayında Almanya’ya gitti.. Yaklaşık 15 yıl bir firmada portif sürücüsü olarak çalıştı. Firmada iki dönem sendika görevlisi olarak işçi haklarını savunmaya çalıştı. 2011 yılında Firma kapanınca kendini basın sektöründe buldu.
Yaklaşık 10 yıldır Post Aktüel Gazetesi ve Türkiye Gazetesi’nde muhabir olarak görev yapıyor. Bu süreçte 14 ay bir arkadaşı ile Muhabirce Gazetesini çıkardı. Murat Pehlivan ayrıldı, diğer arkadaşları yollarına devam ediyorlar. 2018 Nisan ayından beri de NRW bölge temsilcisi olarak görev üstlendi. Murat Pehlivan dostumuz, zaman zaman BRTV’ye de fahri olarak yardımcı olmaktadır.
Evli ve iki kız, bir erkek çocuğu babasıdır.
AYDA BİR MİLYON EURO KAZANMIŞ OLDU…
Kim demiş, gazeteci para kazanamaz diye. Gazeteci yeri geldiğinde, ayda 1 milyon Euro (yaklaşık 9 milyon, yani eski rakam ile 9 trilyon) kazanabiliyor. Çünkü, gazetecinin bol parası olmayabilir ama, yıllar içinde edindiği başta basın sektöründen meslektaşları, çok geniş bir çevresi ve her zaman hizmetinde bulunduğu içinde yaşadığı toplumu vardır. İşte, Murat Pehlivan, 2 ay gibi bir sürede SMA hastası yeğeninin bebeği için 2 milyon 100 bin Euro bağış toplayarak, ayda 1 milyon Euro kazanan gazeteci olarak Dünya basın tarihine geçecek, müthiş bir başarıya imza atmıştır. Kendisini yürekten kutluyorum. Minik Yağız Ege bebeğin sağlığına kavuştuğu günleri de görmek hepimiz için mutluluk kaynağı olacaktır. Kampanyaya bağışta bulunan, Müslüman, Hristiyan, Katolik her dinden, Türk, Alman, İngiliz, Fransız, Rus her milletten yardımsevere de yürekten teşekkür ediyorum. Kampanyayı destekleyen Gazeteci, sanatçı, iş insanı, STK yöneticileri ve isimlerini tek tek saymanın imkansız olduğu tüm destek verelleri de yürekten kutluyorum. Sonuç olarak, bir gazeteci, kızı Şeyda’nın da büyük desteği ile çok önemli bir iş başarmıştır. Şimdi, hepimizin duası Yagız Ege bebeğin, sağlığına kavuştuğu günleri görmektir. Umutla bekliyoruz o günleri….

Mehmet Çetinkaya
Mehmet Çetinkayamehmet@brtv.com.tr
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Gazeteciliğe Karabük'te Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi'nde başlamıştır. 29 Mart 1996 tarihinde BRTV ile televizyon ve radyo yayıncılığına sektörüne girdi. 18 yıla yakın karasal yayıncılığın ardından; BRTV yayınları günümüzde milli uydumuz Türksat'ın kapsama alanındaki 70 dolayında ülkeden izlenmektedir. BRTV bölgemizin Dünya ya açılan penceresi olarak bilinirken, Mehmet Çetinkaya'da çeyrek asırdan bu yana Dünyayı gezmekte ve gittiği ülkeler ile ilgili yayınladığı gezi notları ile tanınmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.